Met alle heiligen – Gedachtenisdienst op 7 november

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> Lees hier hoe we op deze bijzondere zondag omgaan met de coronarichtlijnen

Over de dienst

Laten de namen genoemd blijven van wie gestorven zijn, door God verzameld in zijn eeuwig licht. Zij schonken ons het leven, hun liefde, hun vriendschap. Zij deelden met ons de dagen en de nachten. Wij gedenken hen voor Gods aangezicht.

Op de eerste zondag na Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november) gedenkt de Nieuwe Kerk de dierbaren die gestorven zijn. Kaarsen worden ontstoken door nabestaanden. Als een tastbaar teken van gedenken.

Roele Kok is de voorzanger. Hij zingt de litanie voor het feest van Allerzielen van Franz Schubert en het lied Ain’t no grave dat vooral bekendheid kreeg door Johnny Cash. Jelte Hulzebos speelt Bach en begeleidt de samenzang. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Afstand en andere maatregelen

Weer moeten we rekening houden met beperkingen omdat het virus om zich heen grijpt. Voor deze bijzondere zondag betekent dit het volgende:

  • Je hoeft je niet aan te melden. Dit vanwege de korte termijn waarop we de aanpassingen zouden moeten maken.
  • Draag bij alle verplaatsingen een mondkapje. Dus ook bij het naar voren komen voor de kaarsen.
  • Ben je specifiek uitgenodigd voor deze dienst, dan zul je voor de deur worden opgevangen. We vragen je om plaats te nemen op een voorste rij of op een hoek. Dan hoef je niemand te passeren bij het aansteken van de gedachteniskaars.
  • Helaas kunnen alleen genodigden een kaars aansteken. In de Orde van Dienst staat dit nog anders.
  • In het middenvak blijven alle banken open, maar we vragen iedereen afstand te houden.

Dorcas en collectes

Vóór de dienst kun je kleding afgeven voor Dorcas. In navolging van Sint Maarten. Ga daarvoor naar de kosterswoning (links vanuit de hoofdingang). Daar zijn twee diakenen aan wie je je kleding kunt geven.

Om bij te dragen aan de collecte kun je op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor projecten in Guatemala

Veel vrouwen in Guatemala krijgen te maken met discriminatie en huiselijk geweld, zeker als ze tot een inheemse groep behoren. Het opleidingscentrum Cedepca helpt deze vrouwen weerbaar te worden en ook in de kerk hun stem te laten horen. Vrouwen kunnen (bijbel)cursussen volgen over eigenwaarde en inspirerend leiderschap. Ze leren trots zijn op zichzelf en durven de bevrijdende kracht van het Evangelie uit te dragen: geweld en onrecht tegen vrouwen moet stoppen. Kerk in Actie ondersteunt drie verschillende projecten:

  • Het Tamar-project leert 20 jonge Maya-vrouwen hun rechten en hoe te handelen bij (seksueel) geweld. Zij komen vier weekenden bij elkaar.
  • Het José-project leert 20 jonge Maya-mannen hoe ze op een gelijkwaardige manier met vrouwen kunnen omgaan. Ook leren ze welke wetten er zijn om vrouwen te beschermen tegen geweld.
  • Bijbellezen in eigen context geeft 30 mannen en vrouwen de kans om nieuwe inzichten op te doen, zich te bevrijden van oude geloofsbeelden die vrouwen onderdrukken en verandering in gezin, kerk en samenleving teweeg te brengen. De deelnemers volgen een 4-daagse cursus.

De 2e collecte is voor het wijkwerk in onze Nieuwe Kerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.