Coronavirus: diensten, ondersteuning en aanspreekpunten

Hebt u vragen rond het coronavirus en hoe de Nieuwe Kerk ermee omgaat? Mail gerust coronateam@nieuwekerk.org. Hebt u hulp nodig of wilt u anderen hulp bieden, dan kunt u mailen naar coronahulp@nieuwekerk.org.

[update 7 oktober:] Voorlopig is het maximumaantal kerkbezoekers 30, conform het dringende advies van overheid en PKN. [einde update]

Coördinatoren bij de diensten dragen mond-neusmaskers. We vragen ook iedereen de klaarstaande desinfectiegel te gebruiken. Gemeentezang wordt voorlopig niet terug ingevoerd. Zacht meespreken bij de liturgische antwoorden blijft mogelijk.

Om een dienst bij te wonen kunt u zich aanmelden. In de berichten voor elke dienst staat een aanmeldformulier. U hoort dan van de coördinator of ouderling van dienst als u kunt komen. Meld u gerust aan, ook al is het maximum laag. Als ieder de ander voorlaat, blijft de kerk immers leeg. Kinderdienst en oppas vinden voortgang als er kinderen zijn. Mensen die geen mogelijkheid hebben het formulier in te vullen kunnen bellen naar Albert Joosse, 06 321 423 54.

Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM: tussen verschillende huishoudens zijn plaatsen in de kerk op minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Coördinatoren wijzen u uw plek en geven na afloop ook aan wanneer u de kerk kunt verlaten. Let a.u.b. op de looproutes. Er wordt voorlopig niet door de gemeente gezongen. De fysieke collecte vindt alleen bij de uitgang met gereedstaande schalen plaats. Er is geen koffie na afloop. Uw jas mag u aanhouden. Bij de ingang vraagt de coördinator naar uw gezondheid en die van uw huisgenoten. Hebt u klachten, blijf dan thuis.

Ook diensten met medewerking van koren zullen in principe door kunnen gaan. Dit geldt de Evensong met Choral Voices, de inbreng van de Cantorij in ochtenddiensten, en de Cantatediensten. Ook bij deze diensten is aanmelden nodig. Meer informatie vindt u steeds op de site van de Nieuwe Kerk.

Algemene informatie

Lees hier hoe we in deze tijd uitdrukking geven aan de onderlinge verbondenheid.

Via www.kerkomroep.nl [klik hier] bent u van harte uitgenodigd om op zondagochtend de dienst te kijken, te beluisteren en mee te maken, of op een later tijdstip terug te luisteren. Kerkomroep heeft ook een app die u op smartphone of tablet kunt gebruiken en in de app store te downloaden is. Bekijk hiervoor de handleiding kerkomroep.

Rond Pasen bracht de Nieuwe Kerk het unieke project Ondersteboven – Pasen in beeld: een serie videovieringen. Lees en kijk hier meer.

Bij vragen over de omgang van de Nieuwe Kerk met de huidige omstandigheden en de nu geldende maatregelen kunt u mailen naar coronateam@nieuwekerk.org.

Verdere updates over de digidiensten en onze omgang met het virus zullen op deze pagina worden weergegeven.

We vragen u om ook elkaar van deze maatregelen op de hoogte te stellen. Omzien naar elkaar is onderdeel van het wezen van ons kerk zijn en juist nu ontzettend waardevol. Denkt u mee wat u kunt doen?

2 gedachten over “Coronavirus: diensten, ondersteuning en aanspreekpunten”

    1. Ja, helaas. Er valt weinig aan te doen: kerkomroep is niet op deze situatie gebouwd. Later luisteren is een prima oplossing voorlopig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.