Coronavirus: digidiensten, hulp en aanspreekpunten

Hebt u vragen rond het coronavirus en hoe de Nieuwe Kerk ermee omgaat? Mail het coronateam@nieuwekerk.org. Hebt u hulp nodig of wilt u anderen hulp bieden, dan kunt u mailen naar coronahulp@nieuwekerk.org.

Omgang met huidige lockdown

De Nieuwe Kerk wil haar verantwoordelijkheid nemen, in het bijdragen aan het indammen van het virus, maar ook in de zorg voor de geestelijke noden in de samenleving. Dit vertaalt zich in het volgende.

Zondagsdiensten

De zondagsdiensten zijn digidiensten om thuis mee te maken, fysiek te bezoeken door dertig kerkgangers. Zie hiervoor deze update. Zie voor het aanmelden de berichten over de diensten en de aanmeldknop in de rechterkolom (kopje ‘diensten’).

Open Kerk

De Open Kerk is voorlopig gesloten. De predikanten zullen wel regelmatig in de kerk te vinden zijn voor een gesprek. Mail ze vooral.

Verbondenheid in coronatijd

Lees hier hoe we in deze tijd uitdrukking geven aan de onderlinge verbondenheid.

Uitzendingen via kerkomroep

Via www.kerkomroep.nl [klik hier] bent u van harte uitgenodigd om op zondagochtend de dienst te kijken, te beluisteren en mee te maken, of op een later tijdstip terug te luisteren. Kerkomroep heeft ook een app die u op smartphone of tablet kunt gebruiken en in de app store te downloaden is. Bekijk hiervoor de handleiding kerkomroep.

Goed om te weten: de dienst terugkijken kan pas 2u na afloop. De servers van Kerkomroep werken zó dat wanneer een kerk een dienst live uitzendt (en dat doen we), het vervolgens na afloop van de uitzending twee uur duurt voordat de dienst teruggekeken kan worden. Kerkomroep doet dit om voor maximale uitzendruimte te zorgen voor alle kerken. Als u de afgelopen zondagen er helemaal klaar voor zat om de dienst net wat later terug te kijken, en tot uw teleurstelling de dienst niet beschikbaar was, dan is dit de verklaring. Stel: een ochtenddienst duurt tot 10u30, dan is de dienst pas vanaf ongeveer 12u30 klaar om teruggekeken te worden. Terugluísteren kan wel meteen.

Coronateam

Bij vragen over de omgang van de Nieuwe Kerk met de huidige omstandigheden en de nu geldende maatregelen kunt u mailen naar coronateam@nieuwekerk.org.

Meer informatie

Verdere updates over de digidiensten en onze omgang met het virus zullen op deze pagina worden weergegeven.

We vragen u om ook elkaar van deze maatregelen op de hoogte te stellen. Omzien naar elkaar is onderdeel van het wezen van ons kerk zijn en juist nu ontzettend waardevol. Denkt u mee wat u kunt doen?

2 gedachten over “Coronavirus: digidiensten, hulp en aanspreekpunten”

    1. Ja, helaas. Er valt weinig aan te doen: kerkomroep is niet op deze situatie gebouwd. Later luisteren is een prima oplossing voorlopig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.