Lucht, beadem me, ruis — dienst van 19 november

Dit is de tweede dienst in een serie van vier bij de elementen: aarde, lucht, water, vuur. De serie hoort bij de voorpret van het muziektheater ‘Op het spel’ dat rond Pinksteren 2024 in en en rond de Nieuwe Kerk wordt gespeeld.

Maar het is ook de dienst waarin we de link vieren met het Jonge Harten Festival (17 november – 25 november) in Groningen. Een afstudeerklas van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht brengt die week als onderdeel van het programma in de Nieuwe Kerk R… .U.. ..I. …S, een interactieve belevenis waarbij de bezoekers van het festival de ruimte krijgen hun overwinningen te vieren, zonder weg te hoeven lopen voor het donker en de strijd.

Tessa van Kooten is een van de studenten. Met haar bereidt ds. Evert Jan Veldman deze dienst voor. Tegen de achtergrond van de adem die ons door God wordt ingeblazen (Genesis 2, 4b – 7), van Abel die Ademtocht heet (Genesis 4), van Prediker die van zoveel dingen zegt dat het allemaal lucht en leegte is. Maar ook van Laura van Dolron die het boekje Liefhebben schreef, waarin ik de zin tegenkom: ‘Mensen die niet kunnen vallen, kunnen ook niet opgeraapt worden.’

Cantor organist Mannes Hofsink helpt om er een mooi geheel van te maken.

Collectes

Eerste collecte: Happietaria Groningen

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.