Kom onaangekondigd! Dienst van 27 februari

Iedereen is weer zonder aanmelding welkom. We houden deze zondag in de twee zijvakken elke tweede bank gesloten. Mondkapjes kun je overwegen te dragen omdat we als kerk ook om de kwetsbaren willen blijven staan. Maar het dringende advies is nu opgeheven. Zie verder dit bericht.

Thema

Besef toch dat het in jullie eigen belang is dat één man sterft voor het hele volk, zodat niet het hele volk verloren gaat, horen we Kajafas zeggen in het tekstgedeelte van deze zondag. Één ten bate van de rest… een zondebok.

Het verhaal van vandaag zet ons stil bij onze eigen neiging en die van de mensheid als geheel om de schuld en verantwoordelijkheid van ons af te schuiven. Volgens de filosoof René Girard komen we dit zondebok-mechanisme overal tegen, maar dit zegt de Bijbel daar volgens hem over: Let altijd op waar je dit mechanisme ziet, want het Kruis is overal, de Gekruisigde is overal en de meute die vandaag Hosanna en morgen Kruisig hem roept is ook overal.  God kiest de kant van de zondebok, volgen wij daarin?

We lezen Hebreeën 9, 11 – 15 en Johannes 11, 45 – 54. Mannes Hofsink bespeelt het orgel en voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Er is oppas en er is Kinderdienst.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: CliniClowns

Met hun neus op zijn ze Pom, Hansje, Bidoe of een van de andere ruim 95 CliniClowns. Dankzij de steun van honderdduizenden donateurs bezoeken ze ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen en kinderdagverblijven door heel Nederland. Met creativiteit, humor en improvisatiespel doen ze er alles aan om zieke kinderen, kinderen met een beperking of mensen met dementie te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. Door even écht contact te maken zorgen ze dat iemand zich emotioneel sterker voelt. Met uw steun kunnen de Cliniclowns nog meer patiënten een moment van ontspanning bieden.

De 2e collecte is voor het Stedelijk Kerkenwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.