Kom maar mee, dan zul je het zien – zondag 23 januari

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Deze zondag is het nog niet weer mogelijk om je aan te melden. Hopelijk volgende week wel. Meer hierover.

Over de dienst

Kom maar mee, dan zul je het zien! Dat klinkt uitnodigender dan ‘Volg mij!’ Het verhaal van de roeping van de eerste discipelen ziet er in het evangelie volgens Johannes anders uit dan bij de andere evangelisten. Alsof Jezus minder haast heeft en hij de leerlingen, die hij op het oog heeft, de tijd gunt om hem te vinden. Ze worden niet weggerukt uit hun sociaal verband. Bij Johannes zijn het al zoekers. Ze hoeven niet alles uit handen te laten vallen om achter Jezus aan te gaan. Misschien is deze versie ons wel meer op het lijf geschreven dan de andere: we leven in een wereld die op drift geraakt is en we zoeken naar een nieuw wij. ‘Wat zoek je?,’ vraagt Jezus terwijl hij zich naar ons omkeert. ‘Nou dit misschien wel – dat er iemand is die mij ziet en niet meer loslaat.’ ‘Kom maar mee, dan zul je het zien,’ antwoordt hij. We lezen Genesis 28, 10 – 19 en Johannes 1, 35 – 51.

In deze dienst nemen we afscheid van twee ambtsdragers en worden een aantal anderen (her)bevestigd. Juliane Knot en Evert Bosscher nemen afscheid. We danken hen heel hartelijk voor alles wat ze voor ons allen hebben gedaan. Gretha Klaver en Grietinus Mollema worden bevestigd als ouderling voor de eredienst. Klaas van der Lingen, Frieda Jager, Joke Riemersma, Gerda Klooster (allen ouderling) en Alef Rutgers (diaken) worden herbevestigd.

Mannes Hofsink is onze cantor-organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Vanwege de lockdown kun je je voor deze dienst niet aanmelden.

Online Doe-Dienst

Helaas kan de Doe-Dienst deze zondag (thema ‘Schepping’) niet doorgaan zoals we hadden bedacht. We hebben ervoor gekozen om de Doe-Dienst te verplaatsten naar 20 februari. Vandaag is er een klein online alternatief, waarover je hier meer leest.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kun je op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Bianca Couture – gezamenlijk project Bron, Fontein, Nieuwe Kerk

Project voor kwetsbare meisjes, alleenstaande moeders, meisjes in gedwongen huwelijken en weduwen in Burkina Faso. Na het volgen van een driejarige opleiding bij Bianca Couture kunnen deze vrouwen zelf kleding ontwerpen, maken en verkopen. De vrouwen krijgen een naaimachine en naaigerei mee van Bianca Couture waardoor zij zelfstandig aan hun toekomst kunnen werken.

De 2e collecte: Protestants Kerk in, van en voor het dorp

Op allerlei manieren zoeken gemeenten naar mogelijkheden om van betekenis te zijn voor de mensen in hun dorp of stad en verbonden te zijn met hun omgeving. Bijvoorbeeld met een inloophuis waar iedereen welkom is, of met een moestuin voor de hele buurt. Of zoals in Beilen met een oecumenisch mobiel kerkje, waar mensen een kaarsje kunnen aansteken of een gebedskaart kunnen invullen. Het kleine kerkje, waar ruimte is voor één persoon, nodigt uit tot verstilling. Met uw bijdrage aan de collecte ondersteunt de Protestantse Kerk het missionaire activiteiten in het hele land. Uw giften zijn meer dan welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.