Is dit echt de tijd en de plek?

> De Nieuwe Kerk opent weer! Kom je ook? Scroll naar beneden of tik hier om je aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

Onze evangelielezing van deze zondag brengt het ongemakkelijke ondewerp ‘woede’ aan de orde. Woede – terecht of onterecht, destructief of transformerend – we komen het op allerlei manieren tegen. Maar als we woede bij onszelf bemerken kan het soms vooral beangstigend of verwarrend zijn. En als we al bang zijn voor onze eigen woede: wat dan als Jezus boos is?

We kijken naar het verhaal over Jezus die de tempel reinigt en wat dit ons vertelt over woede. Is er zoiets als een geschikte tijd, plek of handeling om woede te uiten? De lezingen komen deze zondag uit 1 Koningen 8, 22 – 30 en Johannes 2, 13 – 25.

Mannes Hofsink is cantor-organist en voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan). De kinderdienst blijft voorlopig digitaal, tot 20 februari.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Rondom Baba

De eerste collecte in onze kerken is bestemd voor de Stichting Rondom Baba in Mali. De opbrengst van deze collecte zal door het College van Diakenen worden verdubbeld.

De stichting Rondom Baba bestaat in 2022 vijftien jaar. Samen met Malinees Baba Traoré zette de Nederlandse Yvonne Gerner in 2007 in het midden van Mali de leefgemeenschap Here Bugu op (wat betekent plaats van vrede). Baba en Yvonne wilden de armoedebestrijding op een andere manier aanpakken. Ze werken aan de duurzame ontwikkeling van de leef- en werkomstandigheden van de extreem armen en het motto hierbij is ‘neem het beste van je cultuur en deel het met het beste van de cultuur van de ander.’

Neem gerust eens een kijkje op de website: www.rondombaba.nl

De 2e collecte: Sirkelslag

Hoe houd je jongeren betrokken bij de kerk en bij het geloof? Dat kan bijvoorbeeld met het spel Sirkelslag van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. Tijdens Sirkelslag spelen jeugdgroepen uit heel Nederland op hun eigen locatie een interactief spel. Via online verbindingen strijden ze tegen groepen in andere plaatsen om de hoogste score. Bij Sirkelslag staat altijd een bijbelverhaal en vaak ook diaconale thema’s centraal. Op een ongedwongen manier zijn jongeren zo bezig met geloofsonderwerpen. Steun het jeugdwerk van de Protestantse Kerk.

Maatregelen

De Nieuwe Kerk biedt met 1,5m afstand aan 120 mensen plaats. Volg alsjeblieft de aanwijzingen van de steward en ambtsdragers op. Denk aan het dragen van een mondneuskapje, in ieder geval wanneer je je verplaatst.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.