Ik bid dus ik ben

De theologie van Bert Hoedemaker

In deze kring houden we ons bezig met Ik bid dus ik ben. Pleidooi voor de christelijke traditie. door Bert Hoedemaker. Hij geeft hierin een interpretatie van het christelijk geloof waarbij hij elementen uit de traditie die doorgaans verbonden worden met de orthodoxie invoegt in een vrijzinnig kader. Geloofsvoorstellingen zijn voor hem vormen van verbeelding en verbeelding een onmisbare en vruchtbare manier van omgaan met de werkelijkheid. Hij biedt hiermee een inspirerende visie op het geloof en geeft een belangrijke impuls aan het theologisch denken.

Omdat het een tamelijk moeilijk boek is gaan we er niet van uit dat iedere deelnemer het heeft gelezen. Op de kring gebruiken we samenvattingen en korte fragmentjes die door de begeleiders worden toegelicht en die we samen bespreken.Op de derde avond zal prof. Hoedemaker zelf aanwezig zijn om met ons in gesprek te gaan over zijn boek.

Data             De maandagavonden 11 februari, 11 maart en 8 april 2019

Tijd               10.45 – 22.00 uur

Plaats           De Ark Haydnlaan 46, 9722 CJ

Leiding         ds. Evert Jan Veldman, e.j.veldman@home.nl 050 853 82 95 en ds. Peter                      Buikema, pb.buikema@gmail.com 0596-628 968 (beiden ook voor              informatie)

Opgave         Uiterlijk 4 februari bij ds. Buikema.

Kosten          €22,50 voor het boek (zelf aan te schaffen)      7 Colorful Acc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.