Hoop die ons terugzet het leven in – dienst van 19 december

> De dienst bijwonen? Scroll naar beneden of tik hier om u aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

Opnieuw klinkt er een lied, ditmaal van Zacharias. Die priester die we na zijn vraag ‘hoe kan ik weten of het waar is?’ niet meer hebben horen spreken. En dan nu dit lied vol van hoop. Maar geen passieve hoop, gericht op een ver, utopisch toekomstbeeld. Ook geen hoop die hij uit alle macht en met moeite zelf bij elkaar heeft gesprokkeld. Maar een (her)ontdekte en verwachtingsvolle hoop die hem terug zet het leven in, voetje voor voetje langs het pad van vrede.

Op deze vierde zondag van advent lezen we uit Micha 4, 1 – 4 en Lucas 1, 57 – 80. We vieren samen met de Fontein en de Bron. Organist is Mannes Hofsink en voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan). Er is ook kinderdienst.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

Met de 1e collecte verzamelen we geld voor kwetsbare vrouwen in India:

Jong trouwen en voor je man zorgen, dat is de bestemming van veel meisjes in India. Als hun man dan werkloos wordt en er armoede heerst in het gezin, komen er problemen. Veel mannen reageren af met geweld of raken verslaafd. En veel vrouwen ontvluchten de problemen door de stap te zetten naar prostitutie of drugs. Gelukkig zetten de kerken in India ook een stap naar deze vrouwen. Dat doen ze samen met het Priscilla Centrum. Dit centrum ‘leent’ een jaar lang een kerkgebouw om er vakopleidingen te organiseren. De vrouwen krijgen ook bijbellessen en pastorale zorg. Ze leren een vak, maar ook dat ze waardevolle mensen zijn, geliefd door God. Dat verandert hun leven totaal! Na een jaar kan de kerk het project meestal zelfstandig runnen en verhuist het Priscilla Centrum naar een ander kerkgebouw. Zo breidt het werk zich als een olievlek uit over Noordoost- India. Wilt u ook bijdragen en geeft u in de collecte?

De 2e collecte: voor de KerstChallenge van JongProtestant

Welke afwegingen maakte de herbergier toen Jozef en Maria voor zijn deur stonden? Wat ging er om in de herders toen ze de engelen hoorden zingen? En wat dachten de Wijzen toen ze de ster volgden?
Met de KerstChallenge – een spel van Jong Protestant, de jeugdwerk- organisatie van de Protestantse Kerk – kruipen jongeren in de huid van de personages uit het kerstverhaal. De KerstChallenge is een uitdaging om het kerstverhaal op een nieuw manier te beleven. Jongeren doen opdrachten, lossen puzzels op en verzamelen zoveel mogelijk punten. Maar liefst zesduizend jongeren doen hier elk jaar aan mee.

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.