Het Mysterie – een vertelling onderweg naar kerst

Ga op reis door de tijd, dwars door Europa, naar het verleden—leef samen toe naar Kerst! Vanuit het geheime torentje van de Nieuwe Kerk hoor je elke dag, van 1 – 24 december, een nieuw adventsverhaal.

OOG TV zendt de verhalen uit: elke dag om 12 uur en 17 uur. Via dit handige overzicht kun je ze terugkijken, of gebruik de playlist op ons YouTubekanaal. En je vindt hieronder ook een pakket om zelf mee te knutselen aan je adventskalender.

Meer over Het Mysterie

Advent heeft met verwachten te maken. Wachten duurt lang en is saai. Tenzij je op reis gaat via een adventskalender vol verhalen… Beleef deze winter samen een speciale tijd van uitzien en verwachten met de verfilmde adventsvertellingen vanuit de Nieuwe Kerk. Ga met elkaar op reis door de tijd, dwars door Europa naar het verleden, en leef samen toe naar Kerst!

De verhalen uit de adventskalender komen uit het boek Het Mysterie van Jostein Gaarder. Joachim heeft met zijn vader een heel bijzondere adventskalender gevonden. Elke keer als Joachim namelijk een luikje van de kalender opent, valt er een stukje papier uit… Een papier met een spannend verhaal over Elisabet. Zij reist door de tijd en door Europa. De reis, die in het heden in Noord-Europa begint, eindigt in het jaar nul in Bethlehem. En wat daar gebeurt… een mysterie!  

En dan … Kerstavond

Dit jaar is er geen Kinderkerstnacht. En ook het alternatieve plan, een bezoek aan de stalmet het kindje, Maria, Jozef en Eppo de ezel, kan niet doorgaan. Je kunt ze wel bekijken in de Kerstavonduitzending (19 uur). En op Kerstdag is er de hele dag een speciale Kinderdienst op Kerkomroep, met een Kerstverhaal en knutselwerkjes.

Uitzendingenkalender

Zodra de vertelling van een bepaalde datum beschikbaar komt, kun je op die dag klikken! Bekijk ook de trailer!

zomadiwodovrza
12345
6789101112
13141516171819
2021222324

Maak je eigen adventskalender

Zelf een adventskalender maken? Download hier Het Mysterie-doe-het-zelfpakket.

Het_Mysterie_-_Doe-het-zelfpakket

One thought to “Het Mysterie – een vertelling onderweg naar kerst”

  1. Prachtig, het verhaal van Elisabeth. Het verhaal van Joachim. Het slot is onverwacht toch ook weer verrassend en ontroerend. Ik heb genoten van deze adventskalender in coronatijd.
    Dank allen die hebben meegewerkt om dit in zo mooie entourage te vertellen.
    Haast jammer dat advent is afgelopen. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.