Het is Advent! Thuis in de Nieuwe Kerk – Digidienst op 29 november

De aanmelding is nu gesloten. U kunt per Kerkomroep meevieren.

Over de dienst

Op deze eerste zondag van Advent lezen we Psalm 85 en Marcus 13, 24 – 37. In vers 14 van Psalm 85 lezen we: ‘het recht gaat voor God uit en baant voor hem de weg’. Tegen die achtergrond lijken de woorden ‘wees waakzaam’, die we in Marcus tegenkomen, meer te maken te hebben met een vreugdevolle verwachting van God dan met het angstig wakker houden van onszelf. God welkom heten door recht dat handen en voeten krijgt! Advent als een tijd waarin wij daarbij stilstaan en onszelf erin oefenen.

Op deze zondagmorgen genieten we van muziek/zang onder leiding van Mannes Hofsink (voorzangers zijn Eline Paas, Merel Wierenga en Wouke Mollema) en een verbeelding onder leiding van Jantine Landman-Zuur en Kees van der Zwaard. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. De overweging is voorbereid met Wieke en Karlijn Brands en Nynke Zwaga.

Thuis kunt u de dienst met beeld en/of geluid volgen via Kerkomroep. In de kerk is er ruimte voor dertig kerkgangers. In dit laatste volgen we het advies van de landelijke PKN. Ondanks het lage aantal moedigen we u aan om zich aan te melden—het zou jammer zijn als ieder de ander voorlaat en er uiteindelijk niemand in de kerk is. Aanmelden kunt u zich met het formulier hieronder.

Collecte

U kunt meedoen aan de collecte op de manieren die in de liturgie beschreven staan, of u klikt hieronder om direct naar de tikkie te gaan.

1E COLLECTE: ONDERWIJS VOOR WERKENDE KINDEREN IN COLOMBIA

Maar liefst 1,5 miljoen kinderen in Colombia moeten iedere dag zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze groeien op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik, zoals in de sloppenwijken van de hoofdstad Bogotá. Kinderen werken er op de markt of in de vuilnis. School komt vaak op de laatste plaats. Stichting Kleine Arbeider, partner van Kerk in Actie, geeft de kinderen onderwijs en maakt ze meer weerbaar, om hun kansen op een betere toekomst te vergroten. 120 jongeren volgen vakonderwijs en leren producten te maken die ze zelf kunnen verkopen. De Kleine Arbeider heeft daarnaast een eigen internetcafé, een cafetaria en een koksopleiding waar kansarme jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen. Meer informatie op kerkinactie.nl/onderwijscolombia.

DE 2E COLLECTE IS BESTEMD VOOR HET WIJKWERK

Met deze collecte worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende doelen bekostigd. Te denken valt aan wijkavonden, liturgieën, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen, of zelfs aan administratiekosten.

Aanmelden

Er is ruimte voor dertig kerkgangers. Na het sluiten van de aanmelding (zaterdag om 12u) zullen we, als er meer aanmeldingen zijn, er rekening mee houden of u al in de voorbije weken in de gelegenheid was om de diensten mee te maken. U hoeft vanuit die reden dus niet zelf terughoudend te zijn. Het maximum is overigens exclusief medewerkenden en kinderen. U krijgt zaterdagmiddag bevestiging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.