Handen gevraagd voor nieuwe opvanglocatie azielzoekers

Van 30 oktober tot en met 22 november richt asielzoekersorganisatie INLIA een nieuw opvangsgebouw in. Dat is veel werk, waarbij alle hulp welkom is. Help je mee? Lees hieronder hoe en wat en meld je bij Tjitsche Douma via diaconie@nieuwekerk.org.

Het nieuwe onderkomen

INLIA werkt voor de Landelijke Vreemdelingen Voorzieningen (LVV’s, voorheen Bed, Bad en Brood+) in Groningen, Emmen en Utrecht. Op dit moment is de huisvesting in Groningen verspreid over verschillende locaties: het voormalige Formule 1 hotel, 2 slaapboten in het Eemskanaal en nog diverse huizen verspreid over de stad. Dat betekent een letterlijke afstand tussen de gasten, medewerkers en de voorzieningen. Daarom is INLIA erg blij dat de Gemeente Groningen toestemming heeft gegeven om naast het voormalige Formule 1 hotel een nieuwe centrale opvanglocatie voor 270 gasten te bouwen. Deze nieuwe locatie biedt ruimte aan alle gasten en medewerkers van de LVV Groningen, maar ook voor belangrijke voorzieningen zoals lesruimtes, een gemeenschapsruimte, sportruimte en medische ruimte.

De verhuizing

Je kan je er inmiddels vast een beeld van vormen: de inrichting van de LVV nieuwbouwlocatie in Groningen en de verhuizing van alle gasten naar deze locatie is een uitdagende onderneming. Bij deze verhuizing kan INLIA hulp goed gebruiken. Denk aan (lichte en/of zware) tilwerkzaamheden, montage van (lichte) meubels en de catering. De inrichting van de nieuwbouw staat gepland vanaf het weekend van 30 en 31 oktober t/m maandag 22 november. Hierna zullen de gasten verhuizen.

Andere activiteiten

Na de verhuizing zullen de gasten op de locatie ook verschillende activiteiten worden aangeboden, zoals taallessen, wandelgroepen en naailessen, allemaal onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Ook in dit rooster is nog ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Heb je interesse om te helpen bij één van de werkzaamheden, dan horen wij graag z.s.m. van je. Je kunt contact opnemen met Tjitsche Douma via het mailadres van de diaconie: diaconie@nieuwekerk.org. Geef in je mail ook even aan welke taak je aanspreekt.

Over INLIA

Al sinds jaar en dag staat het Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers (INLIA) klaar voor asielzoekers en vluchtelingen in nood. Een deel van de werkzaamheden van INLIA wordt vormgegeven in de LVV. De LVV biedt onderdak aan dakloze asielzoekers (gasten) en zoekt samen met deze mensen naar een toekomstperspectief: soms in Nederland, soms in het land van herkomst en soms in een derde land. Het verblijf bij INLIA is tijdelijk: een tussenstop om tot rust te komen en weer ruimte te hebben om na te denken over de toekomst en daar vervolgens actief aan te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.