Gezamenlijke dienst van 16 augustus

O vrouw, groot is je geloof!’ (Matteüs 15 vers 28)

Meemaken

U bent van harte uitgenodigd deze gezamenlijke dienst van de Fontein en de Nieuwe Kerk mee te maken. Om er in de kerk bij te zijn vragen we u zich aan te melden met het formulier onderaan dit bericht (er is een maximum van honderddertig kerkgangers in verband met de onderlinge afstand). Thuis kunt u vanaf deze zondag de dienst ook met beeld volgen! U gaat hiervoor naar de vertrouwde pagina op Kerkomroep [klik hier] (of opent die in uw app). De beeldstream zal namelijk ook via kerkomroep worden aangeboden. Op die pagina kunt u selecteren of u beeld of alleen geluid wilt ontvangen.

Hieraan zit ook een aspect van de persoonlijke sfeer als u in de kerk bent. De camera staat in de derde rij opgesteld en zal veelal het liturgisch centrum in beeld nemen. Ook kan de camera zwenken richting het orgel, over het balkon waar normaliter de cantorij staat. Dit betekent dat u in beeld kunt komen als u zich tijdens de dienst (i) in het liturgisch centrum of (ii) op die balustrade, of (iii) op de eerste twee rijen of daarvóór (denk aan de kussens voor de kinderen) bevindt of beweegt. Als u zich niet op een van deze plekken bevindt zult u niet in beeld komen. Hebt u een rol te vervullen in de dienst die u op een van deze plekken brengt, maar wilt u dat liever niet, neem dan s.v.p. contact op met de anderen of met de kerkenraad.

We lezen Jesaja 56, 1 – 7 en Matteüs 15, 21 – 28. Mannes Hofsink is cantor-organist en Marieke Schuppert, Elsbeth Vonkeman en Grietinus Mollema zijn voorzangers. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

Draag bij aan de collectes via:

  • Het Tikkie: klik op de collectekopjes hieronder.
  • De Scipio-app
  • Overmaken naar de wijkdiaconie: NL61INGB 0007 3970 15. U kunt bij uw gift aangeven voor welk doel het bestemd is, zonder bestemming zal de gift over beide collecte doelen gelijk verdeeld worden.

Eerste collecte: Kerk in actie

Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening in Rwanda De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde ‘Lichtgroepen’ waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen.
Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Aanmelden

U kunt zich via het formulier hieronder aanmelden. Lukt het u echt niet, dan kunt u bellen naar 050 3123756. Dit nummer kunt u ook doorgeven aan wie geen internet heeft. Aanmelden kan tot zaterdag 15 augustus, 12 uur ’s middags.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.