Geef mee voor de ganzenmaaltijd voor daklozen

Ieder jaar organiseert de Vereniging Vrienden Martinikerk, Stichting Martinikerk Groningen en het Feithhuis in samenwerking met onder andere de diaconie een ganzenmaaltijd voor de dak- en thuislozen in het schip van de Martinikerk.

Er wordt een gratis maaltijd aangeboden in een sfeervol ingerichte kerk met live pianomuziek. Voor het organiseren van de maaltijd worden er kosten gemaakt. Om uit de kosten te komen en om organisaties zoals Open Hof en Wender iets extra’s te geven hopen we op je steun.

Voor elke 5 euro kunnen wij een maaltijd verzorgen voor iemand die dat nodig heeft. Je kunt je bijdrage overmaken naar NL07 INGB 0005 4537 19 t.n.v. Vrienden van Martinikerk. Vermeld ‘Donatie dak- en thuislozen’. Je kunt ook deze QR-code gebruiken:


Waarom eigenlijk een ganzenmaaltijd? Dit zegt Jan Haak, die bij de organisatie betrokken is:

Na de bekering van Sint Maarten werd hij op een gegeven moment benoemd tot Bisschop van Tours, maar daar had hij geen zin in. Toen heeft hij zich verstopt in een ganzenhok. Maar de ganzen begonnen enorm te gakken en zo hebben ze hem toch nog gevonden en moest hij bisschop worden.
In de middeleeuwen stond gans op de maaltijd rond 11 november en kon de hele stad zich ongans eten. Maar dit is op een gegeven moment door de burgermeester verboden. Dit jaar wordt het verbod opgeheven door Coen Schuiling.
Wij geven dus in de Martinikerk op 9 november een gratis maaltijd met gans aan aan de dak en thuislozen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.