Gedenkdag van Stefanus – Tweede Kerstdag

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

Lang voor 26 december de 2e Kerstdag werd, stond de datum al op de kerkelijke kalender als de gedenkdag van Stefanus. Hij was een van de zeven diakenen die door de apostelen werden bevestigd. Van hen is Stefanus het meest bekend geworden. We kennen hem uit het boek Handelingen van de Apostelen. Hij was de eerste martelaar van de jonge kerk. Wij lezen Handelingen 6,8 – 7,2a, 52 – 60 en Matteüs 23, 34 – 39. De liederen die we zingen verbinden het kerstfeest en het verhaal van Stefanus met elkaar.

In deze dienst die we samen vieren met De Fontein wordt het orgel bespeeld door Mannes Hofsink. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor kinderopvang en gezond eten in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika woont slechts een derde van de kinderen bij beide ouders. Tweederde van de kinderen leeft in armoede en in ongezonde omstandigheden. Voormalig missionaris Attie van Niekerk helpt kerken deze kinderen en hun verzorgers te steunen. In Mamelodi, een wijk ten oosten van de stad Pretoria, is hij met zijn organisatie NOVA een kinderopvang gestart. Kinderen kunnen iedere week naar deze opvang komen, zodat ze belangrijke waarden leren om een goed leven op te bouwen. Dat gebeurt op een vrolijke speelse manier via muziek en theater, ook de ouders worden ondersteund.

Attie van Niekerk wil deze opvang, genaamd Chics, in de toekomst gaan uitbreiden naar veel meer Zuid-Afrikaanse kerken. Ze werken hierin samen met bestaande centra voor kinderopvang. Naast het kinderprogramma heeft de organisatie ook energiezuinige kookovens ontwikkeld die veertig procent minder hout kosten en minder rook en fijnstof geven in huis. Het scheelt tijd en geld, is milieuvriendelijker, en de bewoners hebben minder last van infecties aan ogen en luchtwegen.

De 2e collecte gaat naar het Stedelijk Kerkenwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.