FESTIVAL VAN DE GEEST 12 t/m 15 september

Trots presenteert de voorbereidingscommissie( Evert Jan, Karina, Julia, Nynke, Floor, Marijke en Yvonne) het programma voor 2019. Het jaarlijkse FESTIVAL VAN DE GEEST wordt georganiseerd door Hortus/Ebbinge (www.hortusebbinge.nl) samen met de Nieuwe Kerk (www.nieuwekerkgroningen.nl) in en om de Nieuwe Kerk. Het thema dit jaar is: “GROEN DOEN”

DONDERDAGAVOND  19.30 uur OPENING door  Evert Jan Veldman. Carla Veldhuis van ”Operatie  Steenbreek” en Rixt van Gosliga van ”korenbloemtuinen” verzorgen beiden een presentatie. Na de pauze volgt Tamara Ekamper, stedebouwkundige bij de gemeente. Tot slot Niels Knilis Meijer over zijn actie:  bloemzaad inzaaien “beter voor de bijen”.  Alles omlijst met pianomuziek van Elles van der Heiden van Boteringesuite.

VRIJDAGAVOND vanaf 20 uur  programma volledig in het teken van theater, muziek en poëzie.  Tomm Velthuis is PerFormgever (zoals hij het zelf noemt). Hij zoekt naar manieren om verhalen te vertellen door vormgeving en theater te combineren. Hij zal met het thema” Groen Doen”, samen met de anderen, een diverse avond samenstellen. Van powerpoint tot persoonlijke verhalen, misschien een sketch of korte film. En het orgel gaat vast en zeker gebruikt worden! De anderen, dat zijn: Renee Luth: stadsdichter, Cissy Gressman en Mauricio Plat: spoken word, en “Truus soleert”: een saxofoon spelend damesduo.

ZATERDAG van 10 – 17 uur tevens OPEN MONUMENTENDAG. Alleen deze dag kan de toren beklommen worden! De kunst- en cultuurmarkt is dit keer niet IN de kerk of op het gras, maar rondom de kerk op de bestrating. Bij mooi weer zal er een terras buiten zijn.                                          

Er zijn kramen beschikbaar voor : “groene organisaties”. Belangstellenden kunnen zich melden vòòr  1 augustus bij ambootsm@kpnmail.nl . Verder 11 uur Ineke Jekel en Els Koning: fluit- en pianoconcert. 12 en 14 uur 2×20 minuten verzorgd door het Groninger Kamerkoor. 13 uur modeshow  van 2e hands kleding? 15.30 uur orgeldemonstratie door Jelte Hulzebos. 16.30 uur pianospel door 2 jonge buurtgenoten. En last but not least:  DOEDERTOE: een sociaal en creatieve werkplaats. Zij verzorgen 3 workshops voor kinderen van 4 t/m 14 jaar om 11.30, 13 en 15.30 uur: Mandala’s leggen van bloemen, blaadjes en vruchten uit de natuur.

ZATERDAGAVOND vanaf 17.30 uur borrel, voorafgaand aan de BUURTMAALTIJD: zoals elk jaar komt er weer een fantastische buurtmaaltijd voor 20 euro! Mensen met stadjerspas en studentenkaart kunnen aanschuiven voor 5 euro!  Menu houden we nog geheim, maar je kunt je vast opgeven via: festivalvdgeest@gmail.com.

ZONDAGMORGEN  9.30 uur THEATER-kerkdienst met Kees van der Zwaard.                                         Kees is theatermaker en dominee.

ZONDAGMIDDAG  13 uur inloop en uitleg WANDELINGEN.  13.30 uur: Natuurwandeling olv Janny Giezen (natuurgids) en Kunstwandeling olv Anneke Oele (Anneke schrijft de kunststukjes in de Kop). Voor beide wandelingen ( 2 euro) van te voren op geven!  via festivalvdgeest@gmail.com

SAVE THE DATES!

Wij hopen veel van jullie deze dagen te ontmoeten!

Namens  de voorbereidingscommissie :  Yvonne de Grijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.