Epifanie – de zondag van de wijzen

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

De eerste zondag van het jaar is de zondag van de wijzen: Epifanie. Het verhaal van de zoektocht en aanbidding van de wijzen uit het oosten verwijst naar Christus’ verschijning aan de wereld. Het doet ons stilstaan bij zijn aanwezigheid in de wereld. Een verhaal dat ons zo aan het begin van een nieuw jaar uitdaagt zelf wijze mannen en wijze vrouwen te zijn, zoekend naar licht, waarheid en liefde.

Lezingen komen deze zondag uit Jesaja 11, 1 – 10 en Matteüs 2, 1 – 12. Mannes Hofsink is organist. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting.

Vanwege de lockdown kun je je voor deze dienst niet aanmelden.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

Met de 1e collecte helpen we Afghanen:

Nasser, een bekende in de Nieuwe Kerk, heeft nauwe banden met familie en anderen in Afghanistan. Doordat hij contacten heeft kan er hulp het land in. Dat is bijzonder, want de grote organisaties krijgen in het land, onder bewind van de Taliban, maar moeilijk toegang. Met deze collecte willen we zijn werk ondersteunen. Sinds de machtsovername van de Taliban heerst er namelijk grote armoede. Daarnaast is het voor veel mensen buitengewoon onveilig: vooral voor hen die met de vroegere overheid hebben samengewerkt. Werk is er nauwelijks: mensen vervallen in armoede en dan is het ook nog winter.

De 2e collecte is voor het Stedelijk Kerkenwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.