goede vrijdag

Resultaten enquête Digidiensten en Ondersteboven

In de laatste week van april hebben iets meer dan 50 mensen de enquête ingevuld waarin uw mening werd gevraagd over het project rond Pasen en over de Digidiensten. Hierbij een korte weergave van de resultaten—verdere details kunt u bij Albert Joosse (a.joosse@nieuwekerk.org) opvragen.

Op een uitzondering na worden de digidiensten zeer gewaardeerd. ‘Goed om de vertrouwde stemmen te horen’, schreef iemand. En een ander: ‘een compliment voor alle mensen die dit mogelijk maken’. Meerdere mensen noteerden wel problemen met de verbinding via kerkomroep.nl. De meeste mensen geven de voorkeur aan een uitzending met beeld, al zijn er ook veel mensen die audio prima vinden. (De kerkenraad is hiermee aan de slag gegaan. Als er voldoende vrijwilligers zich aanmelden voor het bedienen van de camera zal een systeem worden aangeschaft om beeldregistratie en -uitzending mogelijk te maken.) Het nieuwe format van het Tweegesprek, waarin ds. Liefting en ds. Veldman samen de overweging verzorgen, wordt over het algemeen goed ontvangen, al gaven sommigen aan dat er dan ook wat meer vraag en reactie kan worden ingebouwd.

Over het Paasproject Ondersteboven waren de meningen wat meer verdeeld. (Het is overigens nog steeds via de website terug te kijken.) Een flinke meerderheid vond dit heel mooi gedaan, maar ook behoorlijk wat stemmen vonden het niet zo geslaagd. Vooral bij de meditatieve films liepen de meningen erg uiteen: de een vond ze ‘indrukwekkend’, een ander ‘ontroerend’, nog een ander ‘niet zoveel toevoegen’, of zelfs ‘onsmakelijk’. Naast opmerkingen over de originaliteit gaven anderen aan dat ze in deze crisistijd juist behoefte hadden aan de vertrouwde liturgische vormen. De boventoon voerde de waardering dat zo’n project binnen zo korte tijd zo creatief is neergezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.