Eerste Kerstdag – vier het Kind

> Vier de dienst mee via Kerkomroep (live om 10 uur). Aanmelden is vanwege de lockdown niet mogelijk.

> Zie dit bericht voor de nieuwste coronamaatregelen.

Over de dienst

De digidienst is live om 10 uur. Dan gaat ds. Tirsta Liefting voor.

In deze dienst vieren we de geboorte van Jezus in Bethlehem. We voegen ons in de kring van de herders rond het kind in de kribbe. Het thema is: ‘Ben ik hier goed?’. Daarin klinkt van alles mee: Ben ik hier aan het juiste adres? Wat zoek ik hier eigenlijk? Mag ik er bij? Ben ik goed genoeg? Onder leiding van onze cantor-organist Mannes Hofsink zingen we bekende kerstliederen en luisteren we naar kerstcomposities. De lezingen zijn Jesaja 52, 7 – 10 en Lucas 2, 15 – 20.

Wie zich al had aangemeld voor de dienst krijgt van de predikanten bericht over het bijwonen van de diensten om 10 en 12 uur. Verdere aanmeldingen zijn helaas niet mogelijk.

(Afbeelding: Rembrandt, De aanbidding van de herders, 1646, uitsnede)

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland (Kerk in Actie)

Gammele tenten. Extreme kou of juist ondraaglijke hitte. Onveiligheid, gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. En jarenlang, onzeker wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Via 3 partnerorganisaties helpt Kerk in Actie hen met voedsel, kleding, zorg en onderwijs. Partner Borderline laat vluchtelingen bij aankomst op Lesbos op krachten komen door ze eten en drinken aan te bieden. Daarna krijgen ze hulp bij het invullen van officiële documenten. Op een eigen school kunnen vluchtelingenkinderen van 6 tot 17 jaar lessen Engels, Grieks en wiskunde volgen. Partner Synyparxis geeft zorg en begeleiding aan alleenreizende minderjarige vluchtelingen in vier opvangcentra op het Griekse vasteland. In de voedselkeuken van partner Apostoli in Athene krijgen vluchtelingen en dakloze Grieken elke dag een maaltijd. Arme gezinnen krijgen elke maand een voedselpakket en in vluchtelingenkampen worden zeep en andere spullen voor persoonlijke verzorging uitgedeeld.

De 2e collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.