Dwalen in Gods naam – dienst van 3 april

Iedereen is zonder aanmelding welkom. We blijven op elkaar letten. Houd rekening met de afstand die een ander wil houden. Voorlopig blijft in het rechtervak extra ruimte door middel van linten. Zie verder dit bericht.

Thema

Hoe ontwikkel je gevoeligheid voor een woonwijk? Hoe kom je voorbij je eerste indrukken en je vooroordelen? Hoe krijgt het alledaagse de kans om jou te verrassen? Hoe word je ontvankelijk voor wat zich aandient? In opdracht van de stedelijke diaconie dompelden vijf mensen zich onder in vijf van de armste woonwijken van Stad. Ze liepen bij de straat. Ze vertraagden hun pas. Ze kregen de tijd om aan het denken te worden gezet. Elke week vier uur achtereen. Van april tot oktober. Steeds op verschillende momenten van de dag en op verschillende dagen van de week. Dat heet: Exposure – Dwalen in Gods naam.

Caroline Penris leerde zo de wijk de Hoogte kennen. Haar ervaringen en ontdekkingen klinken door in deze dienst. In de komende maanden zal Caroline Penris mensen uit ons midden en daarbuiten wegwijs maken in het dwalen in Gods naam. In de wijk de Hoogte. Wie weet wat er nog groeien gaat tussen deze woonwijk de gemeente van de Nieuwe Kerk?

De lezingen zijn Psalm 131, Hebreeën 13, 1 – 3 en Johannes 1, 10 – 14. Mannes Hofsink is de cantor-organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: kinderen en ouderen in Moldavië

Door werkloosheid en armoede werkt ongeveer een kwart van de bevolking van Moldavië in het buitenland. Ouderen én kinderen blijven alleen en eenzaam achter. De christelijke organisatie Bethania helpt ze. Met huiswerk, maaltijden, psychosociale hulp voor kinderen en met thuiszorg en maaltijden voor ouderen.

De 2e collecte: Kerkwerk in Stad

De 3e collecte: Ons wijkwerk

Johannes-Passion vanmiddag

Het Cantate Consort verzorgt vanmiddag om 17:00 uur een uitvoering van Bachs Johannes-Passion. Lees hier meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.