Doelloos en langzaam wandelen in De Hoogte

De afgelopen maanden begaf Caroline Penris zich als een van de vijf diakonaal verkenners in de wijk De Hoogte. Een ervaring waarbij haar aanwezigheid, anderen aantrok, en waarbij ook haar eigen perspectief steeds veranderde.  

Ze schrijft zelf over die ervaringen: “Ik observeer, denk er het mijne van en dan blijkt het toch weer anders te zijn. De trage wandelingen maakten duidelijk dat de vele facetten van mensen alleen zichtbaar worden doordat het licht telkens anders weerkaatst. Zo kon in een viertal ontmoetingen de oudere vrouw, die in eerste instantie stug en ontevreden op mij overkwam, mijn hart stelen met haar levensverhaal. Nu zie ik in haar iemand die haar eenzaamheid probeert te overleven door zich in te zetten voor een schonere buurt. Voor haar is af en toe zomaar-een-praatje-op-straat van levensbelang.” 

Het moment is nu gekomen om dit avontuur ook aan anderen door te geven. Als wijkdiakonie zijn we aangestoken geraakt van Carolines open blik en gang in de gesprekken die we met haar hebben gehad. We hopen nu met een aantal Nieuwe Kerkers met Caroline te leren hoe het is om zo in de stad aanwezig te zijn. 

Caroline neemt ons daarin mee. Ze schrijft: “Ik neem je graag mee in een onvergetelijk avontuur waarbij we doelloos en langzaam wandelen, op bankjes zitten, vooroordelen onder de loep nemen en praatjes aanknopen met wijkbewoners. Mooie ontmoetingen gegarandeerd, maar soms zullen stilte en saaiheid zich ook aan je opdringen. Ervaar wat vertraagde waarneming met jezelf en anderen doet.” 

Doe je mee of ben je nieuwsgierig geworden? Mail diaconie@nieuwekerk.org of spreek/bel ons aan, als de gelegenheid zich voor doet.  

Erwin Landman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.