Doe-Dienst ‘Hopelijk… komt het goed’ – 15 mei 2022

Wanneer je naar het nieuws kijkt, kun je soms moedeloos en somber worden. Komt het allemaal nog wel goed?

Allemaal hebben we wel iets waarop we hopen. Een betere wereld, een nieuwe baan, een goed cijfer voor dat ene vak of dat we gezond blijven…

Maar hoe blijven we hoopvol als het minder goed gaat of de wereld soms heel donker lijkt? Daar gaan we samen mee aan de slag én over in gesprek tijdens de volgende Doe-Dienst!

Zien we jou ook op 15 mei in de Nieuwe Kerk? Meldt je hieronder aan.


Q&A – Voor al je vragen rond de Doe-Diensten

1.      Waarom zijn er Doe-Diensten?

Het idee voor de Doe-Diensten is ontstaan vanuit het verlangen om momenten te creëren waarop jong én oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen te ontdekken. Dat doen we door samen te ‘doen’,  te vieren en te eten. Ontmoeting en inspiratie gaan dus hand in hand.

2.      De Doe-Diensten, zijn die alleen voor gezinnen of kinderen?

Nee, zeker niet. Juist de ontmoeting tussen verschillende generaties is een belangrijk onderdeel van de Doe-diensten. Want zoals volwassenen wijsheid hebben te delen met kinderen en tieners, kunnen zij op hun beurt verassende inzichten geven. Iedereen is dus van harte welkom.

3.      Moet ik tijdens de Doe-Diensten per se iets doen?

Ja en nee. De Doe-Diensten zijn interactief en we gaan dus concreet aan de slag met het verhaal, maar dat betekent niet dat iedereen hoeft te knutselen. Je kunt ook bijvoorbeeld ook met anderen in gesprek over het verhaal.

4.      Waarom beginnen de Doe-Diensten pas om half 12?

Op deze manier blijft de verbinding met de ‘gewone’ morgendiensten. We ontmoeten elkaar allemaal bij de koffie. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om samen af te sluiten met een gezellige lunch.

Andere vragen? Stel ze ons gerust! (tirtsa.liefting@nieuwekerk.org)


Meld je direct aan:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.