Prachtige koordiensten op 17 oktober – Cantatedienst en Evensong

Deze zondag kun je de Stedelijke Cantatedienst meevieren in de Martinikerk. De dienst begint om 10 uur. Aanmelden is niet nodig.

’s Middags om 17 uur kun je genieten van Engelse koormuziek tijdens de Evensong in de Nieuwe Kerk. Ook hiervoor is aanmelden niet nodig.

Stedelijke Cantatedienst

De Stedelijke Cantatedienst vindt elk jaar plaats in het kader van het Schnitgerfestival. Dit keer kan het weer zonder de meeste beperkingen! Het Schnitgerfestival eert Arp Schnitger, de orgelbouwer die vooral in Noord-Duitsland en Groningen fantastische orgels heeft gemaakt. Muziek is er dit jaar vooral van Josquin De Prez, Jan Pieterszoon Sweelinck en Michael Praetorius. Dit jaar is namelijk respectievelijk het vijfhonderdste, vierhonderdste en vierhonderdste sterfjaar van deze componisten.

In de Cantatedienst staat muziek van Praetorius centraal. De uitvoering ligt onder andere bij het Cantate Consort onder leiding van Jelte Hulzebos. Sietze de Vries bespeelt het orgel. Voorgangers zijn ds. Alberte van Ess en ds. Pieter Versloot.

Hier lees je meer over deze dienst.

Evensong

De Nieuwe Kerk wordt deze zondag weer een Engelse kathedraal. Daniël Rouwkema leidt Choral Voices: met muziek die misschien wel tot de 4e eeuw teruggaat, met een Magnificat dat door Gretchen am Spinnrade is geïnspireerd, en met zettingen uit de 21e eeuw.

Ervaar het mee, om 17 uur in de Nieuwe Kerk. Aanmelden is niet nodig. Voorganger in deze dienst is ds. Tirtsa Liefting.

Zondagsbrief

En natuurlijk staat het leven in de Nieuwe Kerk ook deze week niet stil. Lees over alles wat er gaande is en wat eraan komt in de

One thought to “Prachtige koordiensten op 17 oktober – Cantatedienst en Evensong”

 1. Hallo,
  Wij zijn vanmiddag bij de evensong geweest.We hebben genoten van de prachtige koorzang en het orgelmuziek
  Ook onze complimenten voor de solisten.
  De woorden en gebeden van ds Tirtsa Liefting hebben ons goed gedaan
  Het was een hele fijne afsluiting van deze zondag
  Onze hartelijke dank
  Hartelijke groet
  Ineke en Bernard Aukes
  Scheemda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.