Dienst van zondag 6 september

Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade met het goede – Romeinen 12: 21

Meemaken

Een digidienst met beeld en met ruimte voor honderd kerkgangers! Om er in de kerk bij te zijn vragen we u zich aan te melden met het formulier onderaan dit bericht. Thuis kunt u de dienst ook met beeld volgen. U gaat hiervoor naar de vertrouwde pagina op Kerkomroep [klik hier] (of opent die in uw app).

Hoe gaan we om met het kwaad of met mensen die (ons) kwaad doen? Daar gaan de drie lezingen deze zondag over. We lezen Ezechiël 33, 7 – 11, Romeinen 12, 9 – 21 en Matteüs 18, 15 – 20. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting en cantor-organist is Mannes Hofsink.

Collectes

Eerste collecte: Ghana is een overwegend christelijk land, maar in het droge noorden vormen christenen een minderheid. Daarom is het belangrijk dat kerkleiders niet alleen veel bijbelkennis hebben, maar ook investeren in de dialoog tussen christenen en moslims. Met steun van Kerk in Actie leidt de kerk van Ghana voorgangers, kerkelijk werkers en jeugdleiders op. Daarnaast organiseert de kerk alfabetiseringscursussen waarbij zowel volwassenen als jongeren leren lezen aan de hand van teksten uit de bijbel. Zij vergroten daarmee kun kans op werk, en daarmee neveninkomsten. De kerk investeert bovendien in werkgelegenheid voor jongeren.

Tweede collecte: Wijkwerk. Met deze collecte worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende doelen bekostigd. O.a. wijkavonden, liturgieën, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen.

Aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.