Ochtenddienst van zondag 4 oktober

Toen sloot de HEER de deur achter hem.

Over de dienst

Ook deze zondag is er een digidienst met beeld en met ruimte voor honderd kerkgangers. Om er in de kerk bij te zijn vragen we u zich aan te melden met het formulier onderaan dit bericht. Thuis kunt u de dienst ook met beeld volgen. U gaat hiervoor naar de vertrouwde pagina op Kerkomroep (of opent die in uw app).

Het verhaal van de Ark van Noach is er één van uitersten. Het is gruwelijk en liefdevol. Er wordt een ramp aangericht én er wordt gezorgd. God laat zijn schepping verdrinken én hij sluit als een moeder zachtjes de deur van de Ark achter Noach en de zijnen. We lezen twee passages uit dit lange Bijbelverhaal (Genesis 7, 11 – 16 en Genesis 8, 1 – 14).

Het koororgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos. Marieke Schuppert is de voorzanger. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

In de dienst bereiden wij ons voor op de theatervoorstelling om 11 uur. Er is dan geen kinderdienst. Kinderen krijgen in de theatervoorstelling voorrang. Maar schroom niet om u op te geven, niet alleen voor de dienst om 9.30 uur,  maar ook voor de voorstelling om 11 uur. Mocht u de laatste niet bij kunnen wonen, dan kunt u deze ook meemaken via de kerkomroep.

(Kleine wijziging ten opzichte van de liturgie: ouderling is niet Evert Brink maar Annie van Zanten.)

Collectes

Eerste collecte: Platform kerk en aardbeving.

Kerk en Aardbeving is een platform van kerken in en rond het gebied dat te maken heeft met de gevolgen van de aardgaswinning. Vele huizen zijn beschadigd geraakt en daardoor ook veel bewoners. Dit is een probleem dat het persoonlijke leven van de Groningers sterk beïnvloed. Een aanzienlijk deel van de bewoners is lid van de kerken. De kerken vormen maatschappelijke groeperingen die zich bezighouden met het welzijn, sociale verhoudingen verbonden met de levensovertuiging. Daardoor kunnen zij een eigen inbreng hebben in deze problematiek. Die inbreng geeft het Platform Kerk en Aardbeving vorm.

Tweede collecte: Protestantse Kerk: Israël – Leren door ontmoeting en dialoog.
Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het volk Israël een essentieel element van de eigen identiteit. Kernwoord in de relatie is gesprek en ontmoeting, zowel binnen de gemeenten als naar buiten toe. Het gesprek in de plaatselijke gemeenten wordt ondersteund met inspiratie- en gespreksmaterialen, ontmoetingsdagen, het tijdschrift Kerk & Israël Onderweg en het internetproject ‘De Uitdaging’ met stellingen, geloofsgesprekken en interviews. De Protestantse Kerk investeert in opbouwende relaties met de Joodse gemeenschap in Nederland, onder meer via een gemeenschappelijk humanitair project met het Centraal Joods Overleg. Uw steun via de collecte maakt al deze activiteiten mogelijk.

De derde collecte is bestemd voor het Eigen Wijkwerk.
Denkt u hierbij aan projecten in en rondom de kerk, zoals ook (kosten voor) de kinderdienst en kinderoppas.

Aanmelden

Aanmelden was mogelijk tot zaterdagmiddag 12 uur. U kunt de dienst via kerkomroep.nl volgen (zie boven).

One thought to “Ochtenddienst van zondag 4 oktober”

  1. Wow, wat een mooie theaterdienst !
    Ik heb het linkje doorgestuurd naar (klein)kinderen.
    Bedankt allemaal.
    Adrie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.