Dienst van zondag 20 september

Hoe beleeft u de coronatijd? Wat verwacht u van de toekomst?

Meemaken

Ook deze zondag is er een digidienst met beeld en met ruimte voor honderd kerkgangers! Om er in de kerk bij te zijn vragen we u zich aan te melden met het formulier onderaan dit bericht. Thuis kunt u de dienst ook met beeld volgen. U gaat hiervoor naar de vertrouwde pagina op Kerkomroep (of opent die in uw app).

Dit een gezamenlijke dienst van de gemeenten van De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk. Het is ook de start van een nieuw seizoen. Hoe gaan we om met onzekerheid en onmacht? Aan enkele gemeenteleden van De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk is de vraag voorgelegd, hoe zij de coronatijd beleven en welke verwachtingen zij koesteren voor de toekomst. In de dienst krijgen hun reacties een plaats.

De kerkelijke kalender kleurt de zondagen van de herfst tot 1 november met het thema van de ballingschap. We lezen het eerste hoofdstuk van het boek Daniel. Hoe houden Daniel en zijn vrienden het vol in hun onzekere situatie van vervreemding en bedreiging van de eigen identiteit?

Voorganger is ds. Marga Baas. De muzikale leiding is in handen van Mannes Hofsink.

Collectes

1e collecte Wereldwijd: Versterk de Kerk! Iedere lokale kerk, waar ook ter wereld, wil een licht op een berg zijn een baken van hoop. Gezicht van Christus, zoals in de Bijbel beschreven. Dat is echter niet voor iedere kerk even gemakkelijk. Vooral niet als een kerk gevestigd is in een land waar bijna geen christenen zijn of waar christenen in verdrukking leven. Kerk in Actie ondersteunt deze kerken in de minderheid, bijvoorbeeld bij het opleiden van predikanten, bij het bieden van diaconaat en noodhulp of bij het weer opbouwen van kerken, huizen en scholen in door geweld getroffen regio’s.

De 2e collecte wordt besteed aan het Stedelijk kerkenwerk.

Aanmelden

Er is plaats voor 100 mensen in de kerk. U kunt zich via de link hieronder aanmelden. Lukt het u echt niet, dan kunt u bellen naar 06 321 423 54 (Albert Joosse). Aanmelden kan tot zaterdag 19 september, 12 uur ’s middags.

Klik op deze link voor het aanmeldformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.