Dienst van zondag 11 oktober

Over de dienst

[Vanwege verbindingsproblemen was de dienst helaas niet online te volgen.]

Ook deze zondag is er een dienst met beeld en met ruimte voor dertig kerkgangers. In dit laatste volgen we het advies van de landelijke PKN. Ondanks het lage aantal moedigen we u aan om zich aan te melden—het zou jammer zijn als ieder de ander voorlaat en er uiteindelijk niemand in de kerk is. Aanmelden kunt u zich met het formulier onderaan dit bericht. Thuis kunt u de dienst ook met beeld volgen (zie de link bovenaan).

Na Daniël lezen we deze zondag samen uit het bijbelboek Ezra. Over het bevel van Cyrus aan de ballingen van het volk Israël om terug te keren, de tempel te herbouwen en de tempelschat mee te nemen. We zien hoe het volk opnieuw begint, met alle vreugde en uitdagingen van dien. Een ervaring die ons misschien niet eens zo vreemd is. Hoe begin je opnieuw? Welke keuzes maak je?

Het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. In deze dienst hoopt de Cantorij weer haar liturgische bijdrage te leveren.

Na de dienst zal de voorzitter van de kerkenraad, Josha Veger, de gemeente informeren over wat er de afgelopen corona-maanden gebeurd is: welke activiteiten er zijn opgestart, welke afwegingen de kerkenraad heeft gemaakt, en hoe we in deze hernieuwd beperkte tijd zoveel mogelijk gemeente willen zijn.

Er is in principe kinderdienst en oppas, afhankelijk van of er kinderen komen (blijkend uit de aanmeldingen).

Collectes

Eerste collecte: het Overweeghuis
(het nieuwe binnenlands collectedoel van de Diaconie Nieuwe kerk)

Voor vrouwen die in de prostitutie vastlopen. Het overweeghuis is een burgerinitiatief en een zelfstandige stichting in een opvanghuis voor 6/7 vrouwen. Deze stichting is opgezet omdat er voor deze vrouwen in Groningen (op dit moment) geen laagdrempelige (crisis)opvang is als ze er even uit willen of als ze nog niet besloten hebben om definitief uit de prostitutie stappen. Het overweeghuis biedt tijdelijke, laagdrempelige 24-uurs (crisis)opvang met zo weinig mogelijk regels. Om de laagdrempeligheid te waarborgen zijn er een paar vrijwilligers die bijdragen aan de veiligheid in en om de nabije omgeving van het huis.

Tweede collecte: Pioniersplek in Stad: Het Stadsklooster
Sinds februari 2015 biedt Stadsklooster Groningen een getijdengebed in de Lutherzaal in de Lutherse Kerk. De woorden Stadsklooster en getijdengebed verwijzen naar een kloostertraditie. Stadsklooster Groningen wil deze traditie, te midden van de hectiek van alledag, voortzetten door een plek te bieden van stilte en aandacht. Rond de viering van het getijdengebed is er ruimte voor ontmoeting, het aansteken van een kaars, stilte en meditatie. Stadsklooster Groningen is voor zijn activiteiten afhankelijk van giften. Draagt u bij?

Aanmelden

De aanmelding voor komende zondag is nu gesloten. We heten u volgende week graag welkom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.