Dienst 9 juli: Komt allen tot mij die vermoeid zijn…

“Kom tot mij, allen die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan. Ik zal jullie rust geven”. Mt. 11:28

Deze zondag hebben we het over wat het betekent geroepen te worden door Jezus. Wat zegt dat over jou, over de kerk en over Hem? Jezus doet geen algemene oproep, maar benadrukt hoe welkom je bent als gebroken en kwetsbaar mens. Voelen we ons aangesproken? Is het wel een stem die we willen horen? En zo ja, waartoe zijn we eigenlijk geroepen?

Voorganger is Mariëlle Rodenburg-Splint; Mannes Hofsink bespeelt het orgel.

Tijdens de dienst nemen we afscheid van de oudste kinderen van de kindernevendienst: Joep Blom, Sytze Temeerman, Maxime Piers en Doortje Swieringa.

Na afloop van de dienst is er een gesprek over de rol van kinderen in de diensten van de Nieuwe Kerk.

Orde van dienst

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: INLIA

INLIA staat voor: Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers. Het is een netwerkorganisatie van en voor geloofsgemeenschappen die asielzoekers en vluchtelingen in nood helpen. De stichting INLIA werd in 1988 opgericht als dienstverlenende organisatie voor geloofsgemeenschappen die het Charter van Groningen ondertekenden. Deze gemeenschappen kozen daarmee partij voor vluchtelingen en asielzoekers in nood. INLIA staat asielzoekers in nood bij, zowel als op maatschappelijk, juridisch en medisch gebied. De stichting ondersteunt lokale gemeenschappen bij het bieden van hulp aan de vreemdeling in hun omgeving. Ook helpt ze gemeenten bij maatschappelijke vraagstukken rondom asielzoekers in nood. Daarbij zet INLIA zich in voor een rechtvaardige en menswaardige behandeling van asielzoekers.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.