green leafed plant on sand

Dienst 14 mei: Hun verdriet zal in vreugde veranderen

In de lezing van deze ochtend schrijft  Petrus, aan de groep nieuwe christenen tot wie hij zich richt, dat ze te midden van het lijden dat ze meemaken in hun doop al het vooruitzicht en de hoop mogen hebben op een heerlijke toekomst. Of zoals we bij Johannes lezen: “hun verdriet zal in vreugde veranderen”.  En toch gedoopt en gelovig of niet, soms lijkt de toekomst maar wat donker of drukt de werkelijkheid op ons en kunnen we zomaar de hoop verliezen. Wat moeten we dan met deze woorden van Petrus? Wat is die hoop waar hij het over heeft?

De lezingen deze dienst komen uit 1 Petrus 3: 14-22 en Johannes 16: 16-24.
We vieren deze zondag samen de Maaltijd van de Heer.

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting – van den Toren. De muzikale begeleiding komt van de Cantorij van de Nieuwe Kerk onder leiding van  Mannes Hofsink.

Orde van dienst

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie: Kerk in Nederland – kerk-zijn mét en vóór elkaar

Als kerken diaconaal betrokken zijn op hun wijk, verandert er niet alleen wat in de levens van mensen, maar ook in de geloofsgemeenschap zelf. Kerk in Actie begeleidt en ondersteunt kerken in heel Nederland bij hun taak om van betekenis te zijn in hun omgeving. Een mooi voorbeeld is het initiatief ‘Assen Bloeit’. Het kerkgebouw De Open Hof is alle dagen open voor de stadsbewoners. Het is een plek van ontmoeting, waar je op adem kunt komen, samen kunt eten en mee kunt doen met workshops. Door het organiseren van al deze activiteiten gaat ‘Assen bloeit’ armoede en eenzaamheid te lijf, en groeit ook de onderlinge verbinding. Kerk in Actie begeleidt en ondersteunt protestantse gemeenten die diaconaal aanwezig willen zijn in eigen dorp of stad. Deze collecte wordt verdubbeld door de diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen.

Tweede collecte: Wijkwerk

Met deze collecte worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende doelen betaald. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wijkavonden, liturgieboekjes, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen, of zelfs aan administratiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.