Dienst 23 juli: Waarom moest mij dit overkomen?

‘Overweldigend, leven met wat je niet in de hand hebt’. Dat is dit jaar het thema voor het oecumenisch zomerprogramma met de binnenstadskerken en de gezamenlijke zomervieringen met de Fontein.

Dit thema is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Frits de Lange dat begin 2023 verscheen. In zijn boek verdedigt hij de stelling dat het héle leven overweldigend is en zoekt hij naar een manier om met die overweldiging om te gaan, zodat je er niet door verpletterd wordt, maar je er je geluk in vindt.

Deze zondag staat de vraag ‘Waarom moest mij dit overkomen?’ centraal. Het gebeurde me gewoon. Het had ook anders kunnen zijn. Met een duur woord: contingentie. We behandelen dit thema aan de hand van het boek Job.

Voorganger is Ruth Pruis. Organist is Dick Dijkstra.

De dienst vindt plaats in de Fontein en begint om 09.30 uur .

Orde van dienst

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Stichting Present

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt de stichting de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Stichting Present is ook in Groningen actief en biedt mogelijkheden voor zinvolle en onderlinge verbindende gemeenteactiviteiten.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.