Dienst 5 maart: een ontstellende ervaring

De uitersten raken elkaar: de topervaring, waarin je wordt opgetild tot grote hoogte, en aan de grond zitten – en dieper dan dat. De leerlingen van Jezus verbergen hun gezicht in de aarde als op een hoge berg hemel en aarde elkaar raken. Wie de aarde voelde bewegen in Syrië en Turkije en hun wereld zagen instorten – al die verwoeste levens, al die doden -, die verbergen hun gezicht in de aarde. Wie is God? Waar moeten wij het zoeken?

De lezingen op deze tweede zondag in de Veertigdagentijd zijn Exodus 24, 12 – 18 en Matteüs 17, 1 – 9. Mannes Hofsink bespeelt het orgel. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste Kerk in Actie: Palestina – Samen Bijbellezen opent deuren

Palestijnse christenen vormen een kleine gemeenschap in het Heilige Land: minder dan 2 procent van de bevolking is er christen. Kerk in Actie steunt het werk van verschillende organisaties in Palestina die lokale gemeenten ondersteunen, zowel bij Bijbelstudie als bij diaconaal werk. Gemeenteleden krijgen meer Bijbelkennis en dat opent deuren: ze passen het toe in hun eigen leven en worden actiever in de kerk. Samen bespreken ze problemen in de samenleving en zoeken naar oplossingen.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen.

Derde collecte: eigen wijkwerk

Deze collecte is bestemd voor onkosten voor onder meer de kinderdienst, kinderoppas en
bijzondere diensten, evenals de kosten voor onze liturgieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.