Dienst 30 juli: Ontregelende life events

Het thema van de tweede zomerdienst is: ‘Ontregelende life events’. Als het leven zijn gangetje gaat en een beetje gewoon doet, kun je zomaar denken dat dit de norm is en dat alles in orde is. Maar wie bijvoorbeeld de aarde onder de voeten heeft voelen bewegen en schudden, gaat niet zomaar weer over tot de orde van de dag. De vraag waar God is en wie God is verandert er ook door.

Voorganger is deze gezamenlijke dienst in De Fontein is ds. Evert Jan Veldman. De lezingen zijn 1 Koningen 19, 8 – 9a . 11 – 14 en Johannes 21, 15 – 18.

De dienst vindt plaats in De Fontein en begint om 9:30 uur.

Orde van dienst

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep

Collectes

Eerste collecte: Stichting Leergeld Groningen

Stichting Leergeld Groningen ondersteunt schoolgaande kinderen (leeftijd tussen 4 tot 18 jaar) van ouders met lage inkomens omdat ze vindt dat alle kinderen mogen meedoen in de maatschappij. De stichting probeert te voorkomen dat kinderen die in armoede leven in een sociaal isolement terechtkomen. Omdat hun ouders te weinig geld hebben kan het zijn dat kinderen niet kunnen deelnemen aan activiteiten die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Meedoen vergroot de mogelijkheden van kinderen. Stichting Leergeld Groningen ondersteunt door financiële hulp te geven maar ook door samen te werken met andere organisaties.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.