Dienst 30 april: De stem van de Herder of de stem van een vreemde?

De lezing uit 1 Petrus 2 van aanstaande zondag roept direct de vraag op naar ons gebruik van de Bijbel. Onze huidige moeite met vers 18 is namelijk helaas niet zonder reden. Wat moeten of kunnen we nog met zo’n tekst?

Dikwijls claimen gelovigen of de kerk te spreken namens God, maar is hun stem inderdaad de stem van de Herder of toch de stem van een vreemde? En hoe maken wij het onderscheid?

Bij deze vragen staan we stil n.a.v. de lezingen uit 1 Petrus 2: 11-25 en Johannes 10: 1-10

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren en Mannes Hofsink bespeelt het orgel.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie – Israël/Palestina

Joodse en Palestijnse kinderen groeien gescheiden van elkaar op. Door decennia van oorlog en conflict is er veel onderlinge haat en wantrouwen. In het dagelijkse leven komen ze elkaar bijna niet tegen. Het Rossing Center wil kinderen met elkaar in contact brengen. Kinderen van Joodse en Palestijnse scholen bezoeken elkaar in de klas en leren spelenderwijs over elkaars geschiedenis, tradities en identiteit. Ze vertellen in de klas over hun leven, geloof, hobby’s en school. Zo leren ze elkaar kennen en met elkaar omgaan. Belangrijk voor de kinderen zelf, maar ook voor de hele samenleving. Het geeft hoop voor de toekomst.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.