Dienst 28 mei: weten uit welke hoek de wind waait

‘Ik ben het die jullie bevrijd heb uit het slavenhuis.’ Daar begint alles. Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Kerst. Uit die hoek waait de wind van Pinksteren. Er is vrijheid over je uitgeroepen. Niet door een God als een stuurman aan de wal. Nee, ín jouw en mijn woestijn. Vanuit de hoogte. Vanuit de hemel wordt Gods geestesadem over ons uitgestort.

De lezingen zijn Ezechiël 11, 17 – 20, Handelingen 2, 1 – 13 en Johannes 14, 23 – 26. Met vandaag de primeur van het nieuwe ordinarium (de vaste gezangen in de dienst van Woord en Tafel). Het is speciaal geschreven voor de Nieuwe Kerk. Andries Govaart herschreef de oude teksten in een taal die je vastgrijpt. Mannes Hofsink schreef de passende melodieën.

De Cantorij van de Nieuwe Kerk o.l.v. Mannes Hofsink werkt mee. Peter Westerbrink bespeelt het orgel. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie – Egypte

Veel christelijke gezinnen in Egypte hebben geen geld om een Bijbel te kopen. Dankzij de jaarlijkse bijbelcompetitie van het Egyptisch Bijbelgenootschap leren tienduizenden kinderen tóch Bijbelverhalen kennen. Elk kind krijgt thuis een boekje met Bijbelse vragen. De hele familie doet mee om de vragen te beantwoorden. De competitie wordt afgesloten met een groot festival op verschillende plekken in Egypte. Kerken uit het hele land komen er met hun kindergroepen naartoe.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.