Dienst 26 februari: Jezus in de woestijn

Op de eerste zondag van de veertigdagentijd staan we stil bij het verhaal van Jezus in de woestijn (Matteüs 4: 1-11). Een verhaal dat goed aansluit bij de thematiek van de veertigdagentijd, namelijk de thematiek van vasten, verleiding en bezinning. We vieren deze dienst met de gemeente van doven en slechthorenden.

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren; organist is Mannes Hofsink.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie Kerk in Actie: Zambia – Maatjes voor gezinnen zonder ouders

Meer dan 20.000 gezinnen in Zambia zijn ouderloos, met kinderen onder de 18 jaar als gezinshoofd. Lange tijd zorgden opa’s en oma’s voor deze kinderen, nadat hun ouders aan aids overleden. Maar als die ook overlijden, staan veel kinderen er alleen voor. Het kind dat gezinshoofd is moet het huishouden doen, voor inkomen zorgen en de andere broertjes en zusjes onderhouden. Hun eigen toekomst valt in duigen. Het lukt hen niet om schoolkosten te betalen (voor schoolmaterialen en schooluniform), ze hebben ook geen tijd om naar school te gaan. Ze leven vaak in extreme armoede. Ze werken als dienstmeisje, metselaar of visser, dagloner of verkopen iets op straat. Meisjes belanden geregeld in de prostitutie. De Raad van Kerken in Zambia stimuleert kerken om naar deze kinderen om te kijken. Kerkleiders worden getraind om hen te begeleiden en praktisch te begeleiden. Ook kinderen die gezinshoofd zijn worden getraind en materieel ondersteund, zodat ze in staat zijn hun gezin te runnen en een opleiding af te maken.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.