Dienst 23 oktober: Geloven als protest tegen het lijden

Wonderverhalen hebben het nog al eens in zich om je cynisch te maken over de realiteit waarin geen wonder te bekennen valt. Hoewel, het wonder uit de eerste lezing van deze zondag roept vooral vervreemding en ontzetting op. Het staat zover van je af, dat je het direct naast je neer wil leggen. Maar dat is dan weer precies het tegenovergestelde van wat de vrouwen in deze verhalen doen. Ze leggen zich niet neer bij hun situatie en laten zich door niets en niemand tegen houden, al is het de man Gods zelf.

De lezingen zijn 2 Koningen 4: 8-37 en Markus 7:24-30. In deze dienst is Hannah Westerink de voorganger en Mannes Hofsink de cantor-organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Diaconie Protestantse Gemeente Groningen

De diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen ondersteunt diaconale werkzaamheden in de stad maar ook andere doelen, projecten of organisaties, zowel lokaal als internationaal. Kijkt voor meer informatie op: www.diaconieinstad.nl .

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

De collecte voor het stedelijk kerkenwerk draagt bij aan de vaste kosten van onze kerk. Uit de
vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Hiermee dragen we bij aan de kosten van het Kerkelijk Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.