Dienst 23 april: een huis van levende stenen

De kerk is in beweging. Ze kan helemaal niet anders. Ze is namelijk een huis, gebouwd uit levende stenen. Geen wonder dat ze kraakt in haar voegen, als ze denkt het geloof te kunnen conserveren in een gestolde traditie. We lezen 1 Petrus 2, 1 – 10 en Johannes 21, 1 – 14.

In deze dienst wordt de doop bediend aan Salomé Janne Roosje, dochter van Bregje Faasse en Yannic Hanekamp. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman en Mannes Hofsink de cantor-organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Groningen – Stichting Chavah

Stichting Chavah is opgericht om een plek te bieden aan tiener- en jonge moeders en hun kindje in de stad Groningen. Chavah wil jonge moeders die ervoor gekozen hebben om hun kindje een kans in het leven te geven, maar niet weten hoe ze dit voor elkaar moeten krijgen, begeleiden om in de toekomst zelfstandig voor zichzelf en hun kind te kunnen zorgen. Hierdoor is er bij Chavah plek, warmte en veiligheid en een begeleidingsprogramma voor de tienermoeder en haar kindje. Naast woonruimte met begeleiding bieden ze ook ambulante begeleiding. Voor dit werk is deze stichting afhankelijk van giften. Kijk oor meer informatie op de website van Chavah.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.