Dienst 22 januari: Eén met Christus

Let op: deze dienst vindt plaats in De Fontein

In deze gezamenlijke dienst met De Fontein en De Bron maken we een start met een serie lezingen uit de eerste brief aan de gemeente in Korinthe. De lezing (1 Korinthe 1: 4-17) sluit qua thematiek prachtig aan bij de ‘Week van Gebed voor de Eenheid’, die afgelopen week ook in Groningen plaatsvond.

Paulus begint zijn brief met de eenheid en/of gemeenschap met Christus waar gelovigen toe geroepen zijn. Deze roep tot gemeenschap vormt de achtergrond voor de vermaning die direct daarop volgt. Gemeenschap met Christus bekent ook gemeenschap met elkaar. Eén zijn met Christus, maar onderling verdeeld is een contradictio in terminis.

Deze eenheid is vandaag de dag niet minder een uitdaging dan toen, om te beginnen binnen de kerk zelf. Want hoe kunnen we vooruitwijzen naar Gods koninkrijk van vrede en verzoening, als we zelf nog zo verdeeld zijn?

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren. Mannes Hofsink verzorgt de muziek.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Voedselbank Stad Groningen

De Voedselbank Stad Groningen zamelt levensmiddelen in en stelt die gratis ter beschikking aan ongeveer 750 huishoudens die niet genoeg in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Verder geeft dit voldoening voor ruim 190 vrijwilligers, waaronder ook scholieren die een maatschappelijke stage bij de voedselbank lopen. Het leert hen op een betere manier om te gaan met voedsel en opent hen
de ogen voor armoede.

Tweede collecte: Protestantse Kerk – Een kerk van betekenis in het dorp

In bijna elk dorp staat wel een kerk. De kerk wil graag in het middelpunt van de samenleving staan. Op allerlei manieren zoeken gemeenten naar mogelijkheden om van betekenis te zijn voor de mensen in hun dorp of stad en verbonden te zijn met hun omgeving. Dit gebeurt onder meer door een inloophuis waar iedereen welkom is of met een moestuin voor de hele buurt. De dorpskerkenbeweging van de Protestantse Kerk biedt kleine gemeenten een platform waar zij ervaringen delen en elkaar
inspireren en motiveren om van betekenis te zijn in hun omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.