Dienst 2 juli: Want de bloei van jullie stad is ook jullie bloei

‘Want de bloei van jullie stad is ook jullie bloei’, lezen we in Jeremia 29:1 en 4-14. Wat betekent dit en hoe verhoudt dit zich tot onze tweede tekst Matteüs 10: 34 -42? Daar staan we deze zondag bij stil.
In deze dienst wordt ook het dochtertje van Sybil Sarah Timothy en Zeeshan Nadeem gedoopt; zij heet Brianna Normina Nadeem.

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren en Mannes Hofsink de organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie – Indonesië/ pastorale en praktische hulp voor migranten

De provincie Oost-Nusa Tenggara is een van de armste gebieden van Indonesië. Veel mensen die hier wonen trekken naar andere Indonesische provincies, of naar het buitenland, zoals bijvoorbeeld Maleisië. Sommige migranten hebben niet de juiste papieren, waardoor ze onbeschermd zijn en makkelijk slachtoffer worden van mensenhandel. Met steun van Kerk in Actie kan de Timorese Kerk (GMIT) voorlichting geven over veilige migratie, economische projecten opzetten zodat mensen minder snel migreren en pastorale en praktische hulp aan getraumatiseerde slachtoffers bieden. Deze collecte wordt verdubbeld door de diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten.

Derde collecte: Eigen wijkwerk

De derde collecte is voor het eigen wijkwerk. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de kosten voor bijzondere diensten, kinderdiensten, kinderoppas en administratiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.