Dienst 2 april: Palmzondag

Aanstaande zondag is het Palmzondag, de laatste zondag van de vastenperiode en de eerste dag van de Goede Week. We staan dan stil bij de intocht van Jezus in Jeruzalem. Zowel door de lezingen en de liederen als door de processie van de kinderen met hun Palmpasenstokken.
Lezingen komen uit Filippenzen 2:5-11 (de Christushymne) en Mattheüs 21:1-11.
Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren en Mannes Hofsink de organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Stichting Jarige Job

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor meer dan 100.000 kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig, of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautje, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet
trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Wij geven geen geld, maar een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau. Zo maken we van hun verjaardag een echt feest.

Tweede collecte: PKN (JOP) PaasChallenge – terug in de tijd van de Bijbel

Maar liefst zesduizend jongeren tussen de 10 en 17 jaar doen elk jaar in de week voor Pasen mee met de PaasChallenge. Met dit spel, dat gemaakt is door de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, leven de jongeren zich in in de karakters uit het paasverhaal. Door middel van allerlei opdrachten
ontdekken ze de betekenis van Jezus’ dood en opstanding en denken ze na over het einde van kwaad en duisternis. De PaasChallenge is een leerzaam en verbindend spel.

Derde collecte: eigen wijkwerk

Deze collecte is bestemd voor onkosten voor onder meer de kinderdienst, kinderoppas en
bijzondere diensten, evenals de kosten voor onze liturgieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.