Dienst 19 maart: Klein Pasen

De derde zondag van de maand vieren we traditiegetrouw met de Bron, de Fontein en de Nieuwe Kerk. De dienst vindt om 10.00 uur plaats in de Fontein.

Het is zondag Laetare: verheugt u in het midden van de tijd. De feestvreugde wordt nog verhoogd door het gezamenlijk vieren van de Maaltijd van de Heer. Op deze zondag kiert het licht van Pasen al in de duisternis. Het wordt daarom ook wel Klein Pasen genoemd. Ook in de teksten die op het rooster staan breekt het licht voorzichtig door.

Bij de evangelist lezen we over de genezing (Joh. 9) van een blindgeborene en in de brief aan de Efeziërs worden we opgeroepen de weg te gaan van de kinderen van het licht. (Efeziërs 5: 8-14) De laatste regel vat alles samen: ‘Ontwaak uit uw slaap en sta op uit de dood en Christus zal over u stralen.’

Voorganger ds. Alberte van Ess. Organist: Carel van Aurich. Met medewerking van de cantorij onder leiding van José van Dijken.

Let op: voor de orde van dienst van zondag 19 maart moet u even doorscrollen naar de juiste dag.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkdienst Gemist

Collectes

Eerste collecte: Diaconie in Stad

De diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen ondersteunt diaconale werkzaamheden in de stad en andere doelen, projecten of organisaties, zowel lokaal als internationaal. Kijk voor meer informatie op de website.

Tweede collecte: PKN – ontdekken in kliederkerk

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn. Samen met kinderen en jongeren ontdekken, vieren en eten. Met elkaar in het voetspoor van Jezus leren gaan. In de Kliederkerk ontdekken jong en oud op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen. Het is een mooie manier om gezinnen en kinderen die geen kerkelijke achtergrond hebben aan te spreken. De Protestantse Kerk ondersteunt kliederkerken zodat zij kunnen groeien als vindplaats van geloof, hoop en liefde.

Overige informatie vindt u in de zondagsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.