Dienst 19 februari: Meer dan een goede buur?

Ben je als gemeente meer dan een goede buur voor elkaar en voor de stad? Een goede buur is al heel wat. Beter dan een verre vriend, luidt het spreekwoord.  “Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: Je moet je naaste liefhebben en je vijand haten”, zegt Jezus in de Bergrede. Daar komen we aardig in de buurt. Voor het eerste doen we ons best en het laatste kost ons geen moeite. Maar Hij spreek er wel over in de verleden tijd. Het hoort bij de geest van de wereld, zegt Paulus. En die is de zeggenschap over jou kwijt. ‘Je hebt de Geest van God ontvangen’. Wat dat betekent? Dit zegt Jezus daarover: “Heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen; alleen dan zijn jullie werkelijk kinderen van je Vader in de hemel.”

De lezingen in deze gezamenlijke dienst van De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk zijn 1 Korintiërs 2, 12 – 16 en Matteüs 5, 33 – 48. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman; cantor-organist is Mannes Hofsink.

Let op: Deze dienst is in verband met de energiebesparende maatregelen in De Fontein.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie – Indonesië: Sterke vrouwen in de kerk

Vrouwen in West-Papoea zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van hun land en volk. Dat is hard nodig en zeker niet vanzelfsprekend in een maatschappij waar vrouwen traditioneel voorbestemd zijn tot een leven binnenshuis. Veel vrouwen zijn nauwelijks opgeleid. Het vormingscentrum P3W wil daar
verandering in brengen. Vrouwen leren lezen en schrijven, volgen Bijbelstudies en krijgen praktijklessen over gezonde voeding of een vakopleiding. Daardoor staan vrouwen sterker in hun schoenen en nemen ze hun kennis en ervaring mee terug naar hun dorpen. Vaak richten ze daar een vrouwenvereniging op of ze starten lokale cursussen in hun kerk. Zo spelen steeds meer vrouwen een actieve rol in hun lokale gemeenschap en bouwen mee aan kerk en samenleving. En zij geven dit op hun beurt weer door aan hun dochters.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.