Dienst 18 mei: Hemelvaart

Op deze donderdagochtend vieren we samen met de Fontein en de Lutherse Kerk Hemelvaart, door middel van een morgengebed.
De lezingen uit Handelingen 1: 11 en Lucas 24: 49-53 richten onze blik zowel omhoog als naar beneden. Jezus’ opgang naar de hemel volgt op zijn opdracht aan de discipelen om op aarde zijn voorbeeld na te volgen.

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting – van den Toren.
Mannes Hofsink bespeelt het orgel.

De dienst begint om 10:00 uur. 

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep

Collectes

Eerste collecte: Ziekenhuispastoraat UMCG

De ziekenhuispredikanten in het UMCG hebben een belangrijke taak in de zorg voor mensen die voor korte of langere tijd in het UMCG zijn opgenomen. Het gaat veelal om patiënten die ernstig ziek zijn en daardoor te maken hebben met levens- en geloofsvragen. Ze zijn vaak ver van huis, ver van familie en vrienden en op afstand van de vertrouwde omgeving. Het gaat hier niet alleen om kerkelijke patiënten: Ieder mens weet zich geconfronteerd met geloofs- en levensvragen in tijden van ernstige ziekte.
Deze predikanten worden maar gedeeltelijk betaald door het UMCG. De rest van de middelen moet van elders komen. Als Protestantse Gemeente Groningen ondersteunen we deze dienst aan zieken via  de classicale werkgroep ziekenhuispastoraat.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met de tweede collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de inzet van predikanten en kerkelijk werkers in onze wijkgemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.