Dienst 18 december: vierde zondag van advent

Op deze laatste zondag van advent kijken we naar de eerste vrouw die wordt genoemd in het voorgeslacht van Jezus. De lezing uit Genesis 38 vertelt het hartverscheurende verhaal van Tamar. Een vrouw die opkomt voor haar recht en daarvoor alles waagt. Een vrouw die het patriarchale systeem op zijn grondvesten doet schudden. De evangelielezing rondt de adventsperiode af met het geslachtsregister van Jezus uit Matteüs 1.

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren en het orgel wordt bespeeld door Mannes Hofsink.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Stichting Keeping Families Together Ghana

De jonge stichting Keeping Families Together Ghana is in 2019 opgericht door de in Groningen wonende Meridith Hypolite. Door haar ervaringen met vrijwilligerswerk in Ghana wilde ze graag iets voor kansarme, jonge vrouwen doen. De stichting KFTGHANA wil vrouwen vakonderwijs aanbieden waardoor zij financieel onafhankelijk en economisch zelfstandig aan een kansrijke toekomst
kunnen werken.

Tweede collecte: JOP (Jong Protestant): Ontdekken wat Kerst betekent

Welke overwegingen maakte de herbergier toen Jozef en Maria voor zijn deur stonden? Wat ging er om in de herders toen ze de engelen hoorden zingen? En wat dachten de wijzen toen ze de ster volgden?
Met de KerstChallenge, een spel van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, kruipen jongeren in de huid van de personages uit het kerstverhaal. Maar liefst zesduizend jongeren doen hier elk jaar aan mee en ontdekken zo meer over de Bijbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.