Dienst 16 juli: De akker is de wereld

Drie verhalen van Jezus vertelt de evangelist Matteüs over een zaaier, over zaad en over de akker. Het zijn gelijkenissen van Gods koningschap dat komt. Op het eerste oog weinig opzienbarende verhalen. We menen dat Jezus beter kan. Of zijn onze oren verstopt geraakt en worden we uit ons evenwicht gebracht als onze oren open gaan? ‘Hij die het goede zaad zaait is de mensenzoon en de akker is de wereld’ zegt Jezus. Wij lezen de eerste van de drie gelijkenissen en krijgen de uitleg erbij.

De lezingen op deze laatste zondag vóór de zomervakantie zijn Jesaja 55, 6 – 13 en Matteüs 13, 1 – 9 . 18 – 23. In deze dienst neemt ds. Mariëlle Rodenburg – Splint afscheid als predikant geestelijk verzorger van Lentis. De Nieuwe Kerk gaf haar op 1 mei 2022 de kerkelijke zending voor dit werk. Mariëlle wordt gemeentepredikant in de protestantse gemeente Breukelen.

Voorganger is ds. Evert Jan Veldman; cantor-organist is Mannes Hofsink.

Online meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Stichting Jarige Job

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeautjes, hangen er geen slingers en ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox, want ieder kind verdient een verjaardag.

Tweede collecte: Wijkwerk

De opbrengsten van de collecte voor wijkwerk gaan onder meer naar kinderdiensten, oppasdiensten, evenementen in en rond de wijkkerken en administratiekosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.