red apples

Dienst 21 mei: Tegen beter weten in

Petrus windt er geen doekjes om: “Het eind van alle dingen is nabij… Heb elkaar vóór alles innig lief.” Nog zo’n mooie: “Als ik wist dat alles morgen vergaat, plantte ik vandaag een boom”, zou Luther ooit hebben gezegd. Een appelboom planten die nooit vruchten zou dragen. Hoop tegen beter weten in.

“Tegen beter weten in”- het zou zo maar de slagzin kunnen zijn van bedrijven en overheden die de aarde alle waarschuwingen ten spijt over de kling jagen. Maar zo bedoelen Luther en Paulus het niet. Het is veel meer: ’tegen de klippen op’. En ze wijzen de weg naar Gods toekomst.

Voorganger is Alexandra Matz.
Mannes Hofsink bespeelt het orgel.

Dit is een gezamenlijke dienst van de Nieuwe Kerk, de Fontein en de Bron.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep

Collectes

Eerste collecte: Samen in actie met Ghana

Kom in actie voor Ghana, de rijzende ster van Afrika. In dit land moeten kerken en inwoners in het noorden nog hard ploeteren om vooruit te komen. Kom samen met Ghanezen in actie om kinderarbeid te stoppen, om vrouwen toegang te bieden tot de wereldmarkt, om energieke jongeren een toekomst in Ghana te laten opbouwen, om christenen en moslims hun problemen samen te laten aanpakken. Kom in actie zodat de Ghanezen de Bijbel kunnen lezen in hun eigen taal geleid door inspirerende voorgangers.

Tweede collecte: Protestantse kerk – Missionair werk

In heel Nederland ondersteunt de Protestantse Kerk nieuwe kerkplekken. Want hoewel er steeds minder mensen naar de kerk gaan, betekent dat niet dat er geen behoefte is aan zingeving. Kerken spelen hierop in met pioniersplekken: nieuwe vormen van kerk-zijn waar het evangelie op een eigentijdse manier gedeeld wordt. Bij pioniersplek ‘Zin op school’ in Waalwijk gaan kinderen op de basisschool én hun ouders op zoek naar zingeving vanuit het Evangelie. In kliederklassen en andere activiteiten komen allerlei levensvragen aan de orde. In Groningen hebben we het Stadsklooster. Met uw bijdrage aan de collecte ondersteunt de Protestantse Kerk missionaire activiteiten in het hele land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.