Dienst 15 januari: Als het gewoon op is

Let op: deze dienst is in de Nieuwe Kerk.

Als het gewoon op is, wat dan? Het gebeurt steeds vaker ook jonge mensen. Je valt stil. Boem is ho. Het lijf zegt: ‘Doe het zelf maar!’ Het hoofd werkt niet meer mee. Overbelast. Je kijkt in een zwart gat. Wat is het contrast groot met gisteren toen het leven nog een feestje kon zijn. ‘Ze hebben geen wijn’ zegt de moeder van Jezus op de bruiloft in Kana. De zes stenen watervaten, bedoeld om alles van je af te wassen dat voorspoed en vrolijkheid in de weg zit, zijn leeg. En je bent zelf ook leeg. Daar begint het. Jezus laat de vaten vullen. Niet om van voren af aan te beginnen. In zijn nabijheid wordt het water tot wijn. De beste wijn die je ooit zult proeven.

De lezingen zijn Jesaja 62, 1 – 5 en Johannes 2, 1 – 11. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman, Mannes Hofsink is de cantor-organist.

Download hier de orde van dienst en de zondagsbrief

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie – Oeganda

In het noorden van Oeganda is het niet makkelijk om voedsel te verbouwen. Door de klimaatverandering valt de regen steeds grilliger. Samen met de Kerk van Oeganda steunt Kerk in Actie boerengezinnen in hun strijd om het dagelijks bestaan. Ze leren nieuwe landbouwtechnieken en bewaren hun oogst beter. Ze vormen coöperaties en spaargroepen. Iedereen legt geld in en om de
beurt kan iemand het hele bedrag gebruiken voor een grotere (landbouw)investering. Daarmee krijgen boerinnen en boeren de slagkracht om hun productie te verhogen. Ze maken energiezuinige ovens, planten bomen om erosie te voorkomen, leggen visvijvers aan en gaan bijen houden.

Tweede collecte: Ondersteuning gemeenten – goed toegerust aan de slag

Binnen de Protestantse Kerk zijn tienduizenden vrijwilligers actief, zowel vrijwillig als betaald. Hun werk vindt plaats op allerlei terreinen: van pastoraat tot missionaire presentie, van diaconaat tot jeugdwerk en van bestuur tot beheer. Het is verantwoordelijk werk. Daarom is het belangrijk dat werkers in de kerk goed zijn toegerust. De Protestantse Kerk voorziet hierin met een vernieuwd
trainingsaanbod. Hiermee kunnen vrijwilligers en professionals hun kennis en vaardigheden vergroten, ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.