Dienst 12 maart: gesprek bij de put

In het verhaal van de Samaritaanse vrouw bij de put vinden we vanochtend het langste gesprek dat Jezus met iemand heeft in de evangeliën. Toch wordt het belang van deze ontmoeting nogal eens gemist. Het wordt gereduceerd tot het verhaal van een zondige en onwetende vreemdelinge, van wie het leven verandert omdat ze Jezus ontmoet. Hoewel dat laatste zeker zo is, gebeurt er veel meer in deze ontmoeting. Daar kijken we deze zondag naar.

We vieren deze zondag samen de Maaltijd van de Heer. We lezen Johannes 4: 5-30 en 39-42. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren en Mannes Hofsink bespeelt het orgel.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste Kerk in Actie: Groningen – Diaconie in Stad

De diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen ondersteunt diaconale werkzaamheden in de stad en andere doelen, projecten of organisaties, zowel lokaal als internationaal. Kijk voor meer informatie op de website.

Tweede collecte: Protestantse Kerk – Ontdekken in de Kliederkerk

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn. Samen met kinderen en jongeren ontdekken, vieren en eten. Met elkaar in het voetspoor van Jezus leren gaan. In de Kliederkerk ontdekken jong en oud op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen. Het is een mooie manier om gezinnen en kinderen die geen kerkelijke achtergrond hebben aan te spreken. De Protestantse Kerk ondersteunt kliederkerken zodat zij kunnen groeien als vindplaats van geloof, hoop en liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.