Dienst 12 februari: Wat is wijsheid?

Wat is wijsheid? In de tijd van Paulus refereerde dat zowel aan het bezit van verheven kennis als aan het vermogen om die kennis op een krachtige en retorisch gepolijste manier uit te drukken. Dat is vandaag de dag nog niet zoveel anders, behalve dan dat het vermogen om je krachtig uitdrukken soms volledig los lijkt te staan van het bezit van kennis.

Maar hoe het ook zij, volgens Paulus is het niet iets om ons op voor te laten staan. Sterker nog, de kans is groot dat een vertrouwen op en afhankelijkheid van de wijsheid of principes van deze tijd ons verhindert om Gods werk en openbaring echt te begrijpen. Daar hebben we een andere wijsheid voor nodig.

Op deze zondag vieren we samen de Maaltijd van de Heer. De lezingen zijn afkomstig uit Deuteronomium 30: 15-20 en 1 Korinthe 2: 6-11. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting- van den Toren. Verder werkt de Cantorij van de Nieuwe Kerk o.l.v. Mannes Hofsink aan deze dienst mee.

Download hier de orde van dienst en de zondagsbrief

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie – Ethiopië Noodhulp en rampenpreventie

Voor 23 miljoen mensen in Ethiopië, Kenia en Somalië dreigt hongersnood. Door aanhoudende, uitzonderlijke droogte gaan gewassen dood en sterven dieren. Volgens de Verenigde Naties is de situatie in de Hoorn van Afrika sinds 1981 niet zó nijpend geweest. Via het internationale kerkelijke netwerk van Kerk in Actie wordt er met onze bijdrage water en voedsel uitgedeeld, vooral aan de meest kwetsbaren. Daarnaast steunen we daarmee ook rampenpreventie: boeren en boerinnen leren vruchtbare grond vasthouden, de bodem irrigeren en nieuwe gewassen verbouwen die tegen droogte kunnen. Ze gebruiken een weeralarm om te zien wanneer ze kunnen planten en oogsten. Ook leren ze andere bronnen van inkomsten (een eigen bedrijf) zodat ze minder kwetsbaar zijn als de oogst tegenvalt.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen.

Derde collecte: Kerk in Actie -Syrië

De extra collecte gaat naar de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië. Op 6 februari werd Syrië getroffen door twee allesverwoestende aardbevingen. Kerken vangen zoveel mogelijk dakloze mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Vanuit het noodhulpprogramma dat in Syrië al jarenlang actief is, ondersteunt Kerk in Actie deze lokale kerken maximaal. De Centrale Diaconie Groningen verdubbelt de opbrengst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.