Dienst 11 december: een vrouw met een brede schoot en een wijde blik

De derde voormoeder van Jezus met wie we nader kennis maken is Rachab. Rachab is een hoerenmadam. Met een beetje fantasie is dat ook uit haar naam op te maken: ‘Zij die het wijd maakt’. In de vestingstad Jericho biedt ze warmte en onderdak aan twee Israëlische verspieders. Van haar horen zij dat Jericho niet ingenomen hoeft te worden, maar door de Eeuwige aan Israël gegeven is. Hoe kan zij dat weten? Een heidense vrouw met een twijfelachtig imago. Waar komt die wijde blik vandaan?

We lezen Jozua 2 en Matteüs 12, 46 – 50. In deze dienst van woord en tafel is ds. Evert Jan Veldman de voorganger en Mannes Hofsink de organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie: Nederland – Vrolijkheid in asielzoekerscentra

Iedere dag vluchten er kinderen en jongeren voor geweld en onderdrukking. Ze hebben vaak nare ervaringen achter de rug. In asielzoekerscentra wachten ze op de beslissing of ze in Nederland mogen blijven. Stichting De Vrolijkheid organiseert in azc’s wekelijks het KunstLab, met creatieve activiteiten zoals dans, theater, muziek, film en fotografie voor kinderen en jongeren. Kunst en creativiteit versterken hun veerkracht en zelfvertrouwen. Met steun van Kerk in Actie is het Vakantie KunstLab ontwikkeld, zodat jonge azc-bewoners ook in de schoolvakanties creatieve workshops kunnen bezoeken. Met een feestelijke presentatie voor bewoners van azc’s worden de workshops afgesloten.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

De collecte voor het stedelijk kerkenwerk draagt bij aan de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en verlichting van de kerkgebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.