Dienst 1 januari: Achtste kerstdag

De achtste kerstdag valt samen met Nieuwjaarsdag. Oud en Nieuw zoek je tevergeefs op de kerkelijke kalender. Maar de achtste kerstdag doet ertoe! Het is de dag van de naamgeving: ‘Toen er acht dagen verstreken waren en Hij besneden zou worden, kreeg Hij de naam Jezus, die de engel had genoemd nog voordat Hij in de schoot van zijn moeder was ontvangen.’ (Lucas 2 vers 21) We vieren die naam: ‘De HEER redt’ of ‘De Ene bevrijdt’. En we doen dat in samenhang met de naam van de Ene zelf. Een naam die een zegen is: IK BEN. Vandaar de priesterlijke zegen uit de Thora als eerste lezing (Numeri 6, 22 – 27).

Met Nieuwjaarsdag heeft dat misschien niets te maken. Maar wat is er mooier dan het nieuwe jaar beginnen met de naam die wordt geroepen: Jezus! – ‘De Ene bevrijdt’. We kunnen niet wachten. Mannes Hofsink is de cantor-organist. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Let op: om zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om te kunnen komen, begint de dienst voor één keer om 11 uur. Voorafgaand aan de dienst (vanaf 10:30 uur) is er gelegenheid om elkaar heil en zegen toe te wensen bij een kop koffie, een kop thee en natuurlijk iets lekkers daarbij.

En nog een punt van aandacht: trek warme kleren aan! De kachel gaat zondag niet aan.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Stichting Jarige Job

Veel kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door ze een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro te geven. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis enn op school. Jarige Job heeft inmiddels 100.000 kinderen blij kunnen maken met een mooie verjaardagsbox.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van verwarming en
verlichting van de kerkgebouwen. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans); uw gift in deze collecte is daar een aanvulling op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.