De taal van de hoop – dienst op 5 december

> De dienst bijwonen? Scroll naar beneden of tik hier om u aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Over de dienst

Wanneer er iets geheel nieuws staat te gebeuren, begint dat nooit groots en meeslepend. Niet met man en macht. In ieder geval niet als God er mee van doen heeft. Nee, dan begint het in het kleine, in het machteloze en het hopeloze. In onze ogen dan. Al klinkt het wonderlijk, toch heeft het met onverklaarbare wonderen weinig te maken. Eerder is het een teken dat we voor een radicaal nieuw begin uit een ander vaatje moeten tappen. Want in een nietszeggend dorp, bij een evenzo weinigzeggend meisje en man, begint er iets nieuws. Iets goddelijks nieuws. Het is onnavolgbaar, en toch wordt ons gevraagd te volgen.

De lezing deze ochtend is Lucas 1, 26 – 38. Voorganger is Hannah Westerink, predikant in opleiding. Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan). Er is ook kinderdienst.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte: Kinderen in Rwanda

Vandaag collecteren we voor het werk van Kerk in Actie in Rwanda. Wat begon als een opvangcentrum voor weeskinderen na de genocide van 1994 in Rwanda, groeide uit tot een stevige organisatie voor kinderen en verzorgers, die te maken hebben met hiv en kinderen die geen veilig thuis hebben. Kinderen worden thuis bezocht, krijgen hulp op school. Verzorgers ontvangen steun met goed voedsel, inkomen en een zorgverzekering. Via sport en spel leren kinderen hoe ze kunnen omgaan met hun ziekte. Want ook als je met hiv besmet bent, ligt er nog een hele toekomst voor je. Steun dit werk via de collecte.

De 2e collecte: Stedelijk Kerkenwerk

De 3e collecte: eigen wijkwerk

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.